Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Realisatie elektrische energievoorziening bij nieuwbouw kas

Bij de nieuwbouw van Looye in Burgerveen wordt ook aan de energievoorziening gedacht. Alfen levert een betreedbaar middenspanningsstation, zes Diabolo 40H compact stations voorzien van 2500kVA transformatoren en een Sicuro 116 generatorschakelaar.

De experts van Alfen zullen deze stations installeren en de benodigde middenspanningsbekabeling aanleggen. Het complete pakket zal naar verwachting in oktober 2024 in gebruik worden genomen.

Ter voorbereiding op toekomstige groei en het behalen van hun duurzaamheidsdoelen, heeft Looye Kwekers een 60MW aansluiting aangevraagd bij netbeheerder Liander. Deze aansluiting zou in 2026 gebruiksklaar moeten zijn. Bij deze belangrijke upgrade worden bestaande WKK-installaties vervangen door energiezuinigere alternatieven, zoals warmtepompen, terwijl de verlichtingssystemen worden overgeschakeld op door het elektriciteitsnet gevoede LED's.

Looye Kwekers en Alfen werken al meer dan tien jaar samen, en Alfen heeft al meer dan 20 transformatorstations geïnstalleerd op 2 glastuinbouwlocaties van Looye.

"Alfen is een specialistische en ervaren partner die ons kan adviseren in ons streven naar duurzaamheid", zegt Bastiaan Bouwman, Manager Duurzaamheid en Innovatie bij Looye Kwekers. "De keuzes die we nu maken, zijn van invloed op toekomstige mogelijkheden. Het is dus essentieel om goed advies te krijgen."

Voor meer informatie:
Alfen
[email protected]
www.alfen.com

Looye Kwekers
[email protected]
www.looye.com

Publicatiedatum: