Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beurskoers batterijenbedrijf hard gedaald

Het beursgenoteerde Alfen, onder meer actief in de markt voor batterijsystemen, heeft onlangs een winstwaarschuwing gegeven, onder meer vanwege een inzakkende vraag naar batterijsystemen en omdat batterijen steeds goedkoper worden. De beurskoers zakte dit jaar al met 70%. Reden voor het Financieele Dagblad om de CEO ernaar te vragen en voor een columnist in diezelfde krant om in een column over onder meer Alfen beleggers op de risico's te wijzen van 'duurzame kwaliteitsaandelen':

"De aanvankelijk stormachtige groei van het bedrijf was het gevolg van een disbalans in vraag en aanbod, niet van een duurzaam competitief voordeel. Nu zakt de vraag naar batterijen in en worden ze steeds goedkoper. Daarnaast zijn stroomnetten volgelopen waardoor er geen nieuwe aansluitingen mogelijk zijn. Dag groei! En vaarwel rendement op de lange termijn."

CEO Marco Roeleveld zegt dat 'op de korte termijn' de jaren van grote exponentiële groei voorbij zijn.

Foto index: batterij naast beurshal HortiContact 2020

Publicatiedatum: