Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

15 jaar Het Nieuwe Telen in 3 minuten

Het Nieuwe Telen bestaat vijftien jaar. Vanuit de gesloten kas − een technisch, maar duur hoogstandje – werd de afgelopen jaren een methode ontwikkeld om energiezuinig te telen. De belangrijkste en slimste stappen uit de gesloten kas kregen een plekje in Het Nieuwe Telen en werden op een goedkope en eenvoudige manier toegepast. Bekendste voorbeeld: de inzet van drie schermen die ook 's winters overdag veelvuldig worden gebruikt.

Meer weten over Het Nieuwe Telen? In een korte video, die hier bij Kas als Energiebron te bekijken is, neemt Frank Kempkes, onderzoeker bij Wageningen University & Research, je mee langs de belangrijkste ingrediënten van Het Nieuwe Telen. Vanuit de Kas 2030, een demonstratiekas van WUR Glastuinbouw in Bleiswijk, vertelt hij waar in Het Nieuwe Telen de mogelijkheden liggen om in de toekomst tot nog meer energiebesparing te komen.

Bron: Kas als Energiebron

Publicatiedatum: