Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beoogd 'Vitesse-redder' heeft tuinbouwverleden

Zakenman Guus Franke, de beoogde redder van Vitesse, heeft een tuinbouwverleden. Dat blijkt uit graafwerk van Omroep Gelderland en Follow the Money naar de man die tot voor kort vrij onbekend was. Al is hij in de tuinbouw dus wel bekend, en niet per se positief.

Oud-compagnon Bart Sosef doet bij Omroep Gelderland een boekje open over de samenwerking met de man die momenteel zakenimperium Axiom Partners runt. Franke richtte in 2010 het bedrijf LLC Conhort op, samen met een Rus. Het bedrijf gaat zich bezig houden met de ontwikkeling van kassen in Rusland.

Om aan de benodigde technologie voor de kassen te komen, klopt hij bij Sosef aan. "Hij zag enorme mogelijkheden in Rusland voor de tuinbouw en dat klopte ook wel", blikt zakenpartner Sosef terug. "Als wij een combinatie zouden vormen en een superieur product konden leveren, dan konden we daar zaken doen."

Volgens Sosef heeft Franke echter nooit een cent bijgedragen aan de gezamenlijke onderneming. "Ik weet ook niet in hoeverre hij nu echt zo vermogend was. Hij presenteerde zich wel als zodanig: hij reed in Porsches voor en droeg dure kleren. Maar in de praktijk heeft hij nooit iets meebetaald."

Ook Paul Veltman, die samen met Franke in Reldair, dat ook in de tuinbouw actief is, heeft geen positieve ervaringen met de huidige 'Vitesse-redder'. Franke zelf zegt zich niet in de verhalen van zijn tuinbouwcompagnons te herkennen.


Beeld: Dreamstime en eigen archief GroentenNieuws, foto Tuinbouw Vakbeurs Venlo 2007

Publicatiedatum: