Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
meer dan miljoen euro schade gescaht

Noodweer in Baden-Württemberg treft 30-tal bedrijven

Op vrijdag 12 juli raasden hevige stormen over Baden-Württemberg en veroorzaakten aanzienlijke schade, vooral in de districten Ludwigsburg, Rems-Murr en Calw. Tuincentra met kassen en foliekassen werden zwaar getroffen. Hagelstenen, sommige zo groot als tafeltennisballen, veroorzaakten volledige schade aan het glas en vernietigden gewassen en inventaris in de kassen en polytunnels. De tuinbouwverzekeraar meldt begin deze week meldingen van schade van 30 getroffen bedrijven te hebben ontvangen.

De storm werd veroorzaakt door een combinatie van zeer warme, vochtige lucht uit het zuidwesten en een naderend koufront uit het noordwesten. Deze ideale omstandigheden voor onweer resulteerden in hevige regenval, onweersbuien en hagelstenen met een diameter tot vijf centimeter.


Links: Een verwoeste kas met totale glasschade na de hagelbui
Rechts: Oogsten is voorlopig niet mogelijk in deze kas. De glasscherven hebben de gewassen en de irrigatiebuizen ernstig beschadigd.

De buitendienstmedewerkers van de tuinbouwverzekeraar zijn zaterdagochtend begonnen met het afhandelen van de schade. "Het is voor ons van groot belang dat onze risico-adviseurs snel ter plaatse zijn om de schade op te nemen en indien nodig de eerste uitbetalingen te regelen. Ze bieden ook advies over de volgende stappen en ondersteunen de getroffen bedrijven bij het voorkomen van verdere schade," benadrukt Christian Senft, voorzitter van de Raad van Bestuur van Gartenbau-Versicherung.

Voor meer informatie:
www.gevau.de

Publicatiedatum: