Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
gemeenschap schiet te hulp

Storing maakt werken in vertical farm even onmogelijk

Door een storing konden studenten niet in de vertical farming Greens Do Good werken. De vertical farm is gevestigd in Hackensack in New Jersey en richt zich op jongeren met autisme. "Door een storing in het Heating Ventilation and Air Conditioning (HVAC)-systeem steeg de temperatuur in de farm tot 36 graden Celsius en werd een luchtvochtigheid van meer dan 80% gemeten", vertelt Michael Lynch, bedrijfsleider bij de vertical farm. De farm ondervond veel schade toen het systeem eind juli uitviel.

De vertical farm biedt zinvolle werktraining en werkgelegenheid aan mensen met autisme. Via hun zogenaamde Workforce Development Program bieden ze elk jaar meer dan 1000 uur training aan tieners en jonge volwassenen met autisme.


De temperaturen in de vertical farm

Door het uitvallen van het ventilatiesysteem droogden en verwelkten de planten 's nachts uit. Ook de wortels werden onherstelbaar beschadigd. Michael vertelt: "Deze wortelschade belemmerde de opname van belangrijke voedingsstoffen waardoor er minder producten in juli beschikbaar zullen zijn."

Na de storing in het HVAC-systeem startte Greens Do Good snel een inzamelingsactie om de schade te herstellen. "Nadat we de schade hadden vastgesteld startten we onmiddellijk een inzamelingsactie. Daarvoor benaderden we donateurs, partners en de samenleving. De reactie was overweldigend en daar zijn we blij mee. Het laat zien dat de samenleving het belangrijk vindt wat we doen."


Het resultaat van de storing in het ventilatiesysteem

Nu het ventilatiesysteem weer is gerepareerd is de vertical farm weer in gebruik. Michael benadrukt dat het belangrijk is dat het team toegewijd is in deze uitdagende tijd. "Onze medewerkers werken onvermoeibaar door. Zodra de temperatuur weer draaglijk was, gingen de studenten weer aan de slag."


Het Greens do Good team gaat samenwerken met de Hackensack Meridian School of Medicine

Het doel voor ogen houden
Greens Do Good is vastbesloten om haar missie voort te zetten. "Nu het HVAC-systeem is gerepareerd en de vertical farm weer operationeel is werken we de klok rond om nieuwe gewassen te zaaien, planten en telen," vertelt Michael. De vertical farm wil voorkomen dat de klanten te veel last krijgen van de storing. "Het is niet makkelijk om weer opnieuw te beginnen maar de volgende maand willen we weer op volle capaciteit draaien."

In het komende half jaar begint Greens Do Good aan een nieuw project in samenwerking met het Bergen Community College (BCC). Het project heet 'NextGen Farm to Table Education, Employment, and Career Pathway'. Dit initiatief wordt gefinancierd via een vijfjarige subsidie van 4,13 miljoen euro van het USDA.

Het doel van dit project is het creƫren van nieuwe banen in de land- en tuinbouw. De vertical farm levert ook advies op het gebied van hydrocultuur. Michael vertelt tenslotte dat de vertical farm nog meer geld nodig heeft.

Wie Greens Do Good wil steunen kan hier doneren.

Voor meer informatie:
Michael Lynch, Manager teeltbedrijf
Greens Do Good
[email protected]
https://greensdogood.com

Publicatiedatum: