Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CO2 afvalverwerker gaat naar tuinders Agriport A7

Afvalverwerker Renewi produceert groen gas door middel van een grootschalige vergistingsinstallatie in Amsterdam. De vrijgekomen groene CO₂ wordt vloeibaar gemaakt en getransporteerd naar Agriport A7. Daar gebruiken telers de CO₂ in kassen voor de groei van de tomaten en paprika's. ECW Energy en Renewi zijn voor de afname van de CO₂ een meerjarige strategische samenwerking aangegaan.

ECW is ook na het sluiten van de overeenkomst op zoek naar CO₂ en hoopt meerdere van dit soort overeenkomsten te sluiten. Voor de tuinders in het glastuinbouwgebied is CO₂ belangrijk, nu ze onder meer gebruik maken van aardwarmte. Bij aardwarmteproductie komt, in tegenstelling tot bij energieproductie via wkk's, geen CO₂ vrij. De CO₂ moet daarom van andere bronnen komen om optimale producties in de kassen te realiseren.

Op onderstaande foto, gepubliceerd op LinkedIn, schudden Gijs van Diepen van ECW Energy en Joop Suurmeijer van Renewi elkaar de hand.

Publicatiedatum: