Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LoadUp ondersteunt logistieke bedrijven bij werven personeel

Het personeelstekort zorgt al enkele jaren voor problemen in de Duitse logistieke sector. Vooral vrachtwagenchauffeurs, maar ook magazijnmedewerkers, orderpickers en expeditiemedewerkers zijn dringend gezocht. Sinds vorig jaar ondersteunt het team van LoadUp de sector met een arbeidsbemiddelingsplatform op basis van geavanceerde software, waarmee een brug wordt geslagen tussen werkzoekenden en personeel. Het concept is ook goed ontvangen in de fruitlogistiek, vertelt oprichter Christopher Röskes.

Het jonge bedrijf uit Berlijn gebruikt een speciaal ontwikkelde strategie die beproefde wervingspraktijken combineert met moderne algoritmen. Hierdoor kunnen partnerbedrijven in de kortst mogelijke tijd voldoende goed personeel vinden. Als zoon van een fruitgroothandelaar is Röskes bekend met de behoeften en uitdagingen van de fruitlogistiek. Röskes: "Mijn moeder is de baas van Weitz Frischdienst, gevestigd op de groothandelsmarkt in Duisburg. Ik heb ook een tijdje als chauffeur voor het bedrijf gewerkt. Zo leerde ik in de praktijk dat het steeds moeilijker werd om gekwalificeerde chauffeurs te vinden. Dit was voor mij aanleiding om alles in eigen hand te nemen."

Groeiend klantenbestand in groothandel en fruitlogistiek
Tot de klanten van LoadUp behoren nu groenten- en fruithandelaren op de groothandelsmarkten van Essen, Duisburg en Frankfurt, maar ook bedrijven in de fruitlogistiek die producten vanuit België en Spanje naar Duitsland vervoeren. Buiten de DACH-regio heeft het bedrijf ook al zijn eerste klanten in Frankrijk en Italië. "We zijn echter vertegenwoordigd op alle gebieden waar chauffeurs nodig zijn, of het nu gaat om algemene vracht, staallogistiek of de bouwsector."

Vanwege de grote vraag naar gekwalificeerd personeel heeft ongeveer 90 procent van de activiteiten van LoadUp betrekking op het bemiddelen van chauffeurs.

Training van nieuwkomers en zij-instromers
Het dienstenpakket van LoadUp omvat niet alleen pure arbeidsbemiddeling, maar ook andere diensten zoals training voor nieuwkomers en mensen die van loopbaan veranderen, vervolgt Röskes. "Er zijn zeker verschillende bedrijven die een soortgelijke dienst als wij aanbieden. Wat ons echter onderscheidt, is dat wij uitsluitend gespecialiseerd zijn in logistiek."

Wat het tekort aan chauffeurs betreft, wil Röskes graag een veelvoorkomende misvatting uit de weg ruimen. "Het is niet zo dat jongere chauffeurs van rond de 30 niet beschikbaar zijn. De uitdaging is om deze doelgroep op de juiste manier aan te spreken en het beroep van chauffeur aantrekkelijk te maken. Daarom houden we ons niet alleen bezig met het plaatsen van banen, maar bieden we ook opleidingsmogelijkheden voor nieuwkomers en zij-instromers om hun kansen op de arbeidsmarkt dienovereenkomstig te vergroten."

Voor meer informatie:
Christopher Röskes
LoadUp GmbH
Monbijouplatz 2a
10178 Berlijn, Duitsland
Tel: +49 (0)30 75439544
[email protected]
www.loadup-talent.de

Publicatiedatum: