Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe vertical farm in Amerika: "Teelt in steden promoten'

Vertical Harvest bereidt zich voor op de opening van een nieuwe vertical farm. Deze locatie moet in de herfst van 2024 in gebruik worden genomen en begin 2025 moeten de eerste producten geoogst worden. Medeoprichter en CEO Nona Yehia van Vertical Harvest vertelt dat ze financiering ontvangen hebben die ze gaan inzetten om onder andere dit project te ondersteunen. "We hebben vanaf het begin af aan geprobeerd om onze vertical farms als belangrijk te positioneren. De sector bevindt zich momenteel op een hobbelig pad, maar we willen stedelijke tuinbouw promoten." De farm is gevestigd in Jackson Hole in Wyoming.

De vertical farm Westbrook van Vertical Harvest in Maine

De vertical farm van Vertical Harvest bevindt zich in een lastige omgeving. "We concentreren ons altijd op ons doel en houden ons hoofd omhoog", vertelt Nona. Voor de nieuwe locatie wordt samengewerkt met lokale partners zoals Native Maine en Hannfords. Daarbij is het doel om de samenleving erbij te betrekken.

Nona heeft een unieke kijk op de potentie van overdekte teeltbedrijven in de samenleving. "Ik heb vanaf het begin af aan geprobeerd om traditionele methodes te veranderen. Hoe lossen we de problemen van de 21e eeuw op? Vertical Harvest zorgt ervoor dat er teeltbedrijven in de stad zijn", zegt Nona. De nieuwe locatie moet jaarlijks 2,5 miljoen kilo aan producten opleveren op minder dan een halve hectare. Daarmee wordt de efficiëntie van de vertical farm aangetoond.


Het Vertical Harvest team

Inspelen op de vraag
Nona legt uit dat Vertical Harvest haar doelen afstemt op regionale initiatieven zoals de New England Food Vision. Dit initiatief streeft naar een toename van lokaal geteeld voedsel met 30%. "Het klimaat en de prijzen zorgen ervoor dat lokale teelt een uitdaging is. CEA-teelt is daarbij de oplossing. Ons model maakt het mogelijk om betaalbaar en op schaal te telen. We vinden het belangrijk om de samenleving in contact te brengen met onze vertical farm. Dat doen we via onze locatie in Maine. Naarmate het elektriciteitsnet groener wordt, worden wij dat ook. Wij werken samen met energiemakelaars om een goede prijs te realiseren."

Nona erkent dat het veel efficiënter is om gebruik te maken van bestaande kennis en technieken dan om het wiel opnieuw uit te vinden. Ze vindt dat hun Nederlandse fabrikanten en ingenieurs belangrijk zijn voor de prestaties van het teeltbedrijf. "We hebben een verticale opstelling ontwikkeld waarbij we hydrocultuurtechnologie hebben toegepast. Via samenwerkingen met leverancier kunnen we een goede prijs aanbieden aan consumenten."

Marketing is net zo belangrijk als arbeid
Arbeid wordt vaak gezien als een toekomstige uitdaging in de sector. Nona denkt dat het een oplossing is om te focussen op mensen die geen werk hebben. Het is van vitaal belang om alle onderdelen van het bedrijf aan te pakken, van teelt tot marketing en HR. "We kijken vaak alleen naar de teelt, maar de marktstrategie is net zo belangrijk."


Geoogste producten

Focus op groei
Vertical Harvest focust zich op klimaatbestendigheid, het creëren van banen en voedselonzekerheid. "We hebben veel geleerd van onze inspanningen in Wyoming," geeft Nona toe.

Ondanks dat de sector nog in de kinderschoenen staat is Nona optimistisch over het potentieel. "We hebben samenwerkingpartners nodig die het belang van indoorteelt begrijpen en het geduld hebben om te leren van fouten en mislukkingen. De samenleving is daarbij belangrijk", besluit Nona.

Voor meer informatie:
Nona Yehia, medeoprichter en CEO
Vertical Harvest
Tel: +1 307 201 4452
[email protected]
https://verticalharvestfarms.com

Publicatiedatum: