Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wat is de toegevoegde waarde van de Cultivate op zondag?

Afgelopen weekend ging de Cultivate in Ohio van start. Zaterdag waren er rondleidingen en workshops en zondag ging de beurs officieel open. Normaal gesproken staan bloemen en planten centraal, maar de onderwerpen waren dit keer diverser. Het weer, de aanslag op Trump en de finale van het Europees kampioenschap voetbal waren namelijk onderwerp van de gesprekken.

Team Dramm

Cultivate is het grootste evenement van de Noord-Amerikaanse tuinbouwsector. Ongeveer 600 bedrijven exposeren op het evenement. Daaronder vallen technische leveranciers, veredelaars, verpakkingsleveranciers en nog meer partijen.

Het team van Plant Products had het druk.

De eerste dag van de beurs leerde dat de sector, dat een moeilijk jaar achter de rug heeft, weer vol vertrouwen is en een beter 2025 verwacht. Tot nu toe wordt 2024 echter, vooral het perkplantenseizoen, gekenmerkt door regen. Dat beïnvloedt zowel de teelt als de verkoop.

Beneficial Insectary breidt zijn team en de impact op de Noord-Amerikaanse markt snel uit

Hoewel er in het bedrijfsleven normaal gesproken niet over politiek wordt gesproken, was het in dit geval onvermijdelijk gezien de aanslag op Trump. Veel bezoekers verwachten dat de kans dat Trump herkozen zal worden hierdoor vergroot wordt. Dat zal naar verwachting leiden tot lagere rentetarieven, druk op de arbeidsmarkt en mogelijk importtarieven op verschillende producten.

Op de stand van Genap werd over meer dan alleen planten gesproken.

In verschillende stands werd de finale van het Europees kampioenschap voetbal op de voet gevolgd. Als Nederland in de finale had gestaan was de invloed waarschijnlijk groter geweest dan nu. Desondanks had ook nu de finale een grote invloed op de beurs.

Op zondag was het niet druk. De exposanten vroegen zich af wat de toegevoegde waarde is van het houden van zo'n grote beurs op zondag. Misschien dat het organiseren van de beurs naar een doordeweekse dag goed voor de beurs zou zijn. Dat gaat nog niet op voor 2025 want de data voor dat jaar liggen al vast.

Later volgt op dit kanaal een uitgebreider beursverslag.

Publicatiedatum: