Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In ’t Groen Groenten en Fruit stopt na 66 jaar

Tholen - Begin deze maand besloten Elly en Jan In 't Groen te stoppen met hun gelijknamige AGF-winkel in Klein Dongen. Een ingrijpende verandering, niet alleen voor het echtpaar zelf, maar ook voor de vele honderden klanten die er dagelijks hun verse groenten en fruit kwamen halen. Die moeten op zoek naar een groenteboer in de regio, want In 't Groen was de laatste plaatselijke groenteboer. Horecaklanten kunnen terecht bij Boer Peeters in Rijen.

Elly en Jan In 't Groen

De groentewinkel was altijd gemakkelijk te vinden door de "Stop even fruit halen"-borden en de opvallend grote appel langs de weg. Deze hebben ruim 40 jaar dienst gedaan. De geschiedenis van de winkel gaat nog langer terug. De ouders van Jan begonnen 66 jaar geleden met de huisverkoop van fruit uit eigen boomgaard. "Toen de veilingprijzen belabberd waren, zijn zij de appels gaan uitventen in Oud Dongen," vertellen Elly en Jan. Al snel kwam de vraag naar meer producten. De fruitkwekerij verplaatste en de winkel professionaliseerde en werd uitgebreid met bewerkte producten waar veel vraag naar was. Ook hadden ze een groot aantal horecaklanten, die zijn samen met twee personeelsleden overgenomen door collega Boer Peeters in Rijen.

Elly en Jan hebben in 1987 de zaak overgenomen en altijd hard gewerkt. In het seizoen kwamen groenten en fruit zo veel mogelijk direct van telers waardoor ze altijd kwaliteit voor een scherpe prijs boden. "Wij hebben ook producten in de winkel die bijna nergens anders te koop zijn," vertelt Elly. "Wij verkopen bijvoorbeeld raapstelen, daar komen onze klanten speciaal voor." Dat Jan en Elly besloten te stoppen komt, omdat er geen opvolging is en er investeringen nodig zijn. "Onze drie meiden nemen de zaak niet over. Ook de broer van Jan, die de kwekerij in Waspik deed, gaat ermee stoppen. Dat speelt ook mee. Wij hebben altijd onze eigen appels gehad en dat is een gemis."

Het sluiten van de winkel voelt dubbel, het is hun passie en levenswerk, maar hun leeftijd gaat meespelen. Elly: "Het is een beetje dubbel, we vinden het eigenlijk nog te leuk om te stoppen. We zijn alle twee nog gezond, wij kunnen nog van alles. De druk gaat nu van de ketel. Het zal vreemd zijn. Misschien gaan we nog ergens anders werken. Het is belangrijk voor ons om mensen te blijven ontmoeten, maar we weten het nog niet wat er op ons pad komt."

Foto's Liefdemoetjevieren.nl

Voor meer informatie
Elly In 't Groen
Tel.: 0162 313099
[email protected]