Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aantal eventcateraars verdubbeld; hoe zit het met HACCP-certificering?

Nederland telt in 2024 twee keer zo veel eventcateraars dan vijf jaar geleden. De stijging laat zien dat het goed gaat in de branche, maar het is wel van belang dat nieuwe cateraars zich bewust zijn van hun HACCP-verplichtingen, zo schrijft Houwers Groep.

Volgens de Kamer van Koophandel stonden er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27 duizend cateringbedrijven ingeschreven. Dat is bijna 16 duizend meer dan in 2019. Vooral in Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland zijn veel ondernemers een cateringbedrijf gestart.

Cateringbranche leeft op
"De afgelopen tijd is de economie weer opgeleefd en dus is het weer tijd voor feestjes", zegt Michiel Meier Mattern van ONCE, de branchevereniging voor party- en eventcateraars, tegen RTLZ. "Vooral de laatste twee jaar zie je dat het weer heel goed gaat in onze branche."

HACCP-certificaat
Volgens de voorzitter is het wel van belang dat cateringbedrijven zich aan de regels houden. Zo hebben alle leden van ONCE een HACCP-certificaat. "Maar lang niet alle nieuwkomers hebben zo'n registratie", zegt hij tegen RTLZ. Volgens Mattern gaat het vooral om de kleine zzp'er die soms vanwege de kosten niet wil investeren in HACCP-certificering.

Voedselveiligheidssysteem
Alle levensmiddelenbedrijven moeten beschikken over een voedselveiligheidssysteem dat is gebaseerd op de HACCP-systematiek. Een bedrijf kan zelf een voedselveiligheidsplan opstellen of een goedgekeurde hygiƫnecode gebruiken. De NVWA controleert bij bedrijven onder andere de beschikbaarheid en naleving van een HACCP-systeem.

Voor meer informatie:
Houwers Groep
De Ooyen 13c
4191 PB Geldermalsen
0345-511903
[email protected]
www.houwersgroep.nl

Publicatiedatum: