Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afname handelsomzet Horticoop in 2023

Investeringscoöperatie Horticoop heeft in 2023 een lagere netto-omzet gerealiseerd dan in het jaar daarvoor. De nettowinst na belastingen bedraagt 2,1 miljoen euro. In 2022 was dat 2,6 miljoen euro.

Als verklaring voor de lagere netto-omzet geeft CFO Hend van Ravestein in het eigen magazine Blad de verkoop van Welkoop-winkels en verkoop van het 100%-aandelenbelang in Gärtnereinkauf Münchingen GmbH. De omzetdaling komt uit de handel. De omzet uit productie en technische installaties steeg in 2023.

Ook de netto-winst daalt dus. "2023 was over het algemeen een moeilijk jaar voor de tuinbouwtoelevering. Productievolumes in de sector stonden onder druk door de markt en
economische omstandigheden. Hierdoor was het internationale investeringsklimaat slecht", aldus de CFO.

Het aantal leden van Horticoop daalde in 2023 van 380 naar 280. Ook het aantal werknemers nam af. Als verklaring hiervoor wordt verkoop van activiteiten gegeven.

Voor 2024 zet Horticoop in op groei van portfoliobedrijven die passen binnen de gekozen strategie. In 2023 investeerde Horticoop in Blue Radix, CE-Line, Skytree, VitalFluid en Vivent.

Voor meer informatie:
Horticoop
Tel: (+31) 10 524 1600
[email protected]
www.horticoop.nl

Publicatiedatum: