Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AGF Prijsmonitor week 28

Spotgoedkope trostomaten bij Dirk

Tholen - We blijven de online prijsontwikkelingen van avocado, bloemkool, Galia meloen, handsinaasappelen, komkommers en trostomaten volgen. Deze worden gemonitord door Supermarktscanner.nl. In week 28 valt op dat de prijzen voor trostomaten blijven dalen, Dirk maakte ze spotgoedkoop. Zomerse prijzen voor Galia bij veel supermarkten

Klik hier voor een vergroting

Jumbo verhoogt de avocadoprijs voor de derde week op rij, het verschil met een avocado bij AH is nu 4 eurocent. Hoewel de aanbieding bij Dirk voorbij is, maken ze een behoorlijk verschil met de andere retailers met een prijs van net onder de euro. Bij Hoogvliet kost een avocado in week 28 net als bij Dirk 99 cent.

Klik hier voor een vergroting

Met de hoge temperaturen was het in week 26 geen bloemkoolweer. Supermarkten hadden geen aanbiedingen. De prijsverschillen blijven groot. Vomar (niet in de grafiek) verhoogt de prijs van bloemkool met 50 eurocent naar 3,49 euro.

Klik hier voor een vergroting

In week 28 hebben de service supermarkten Galia flink in de aanbieding gedaan. AH haalt 75 eurocent van de vaste prijs af, Jumbo een euro en PLUS maar liefst 1,37 euro. De vaste prijs bij Hoogvliet is verlaagd van 2,99 naar 2,45 euro.

Klik hier voor een vergroting

Stabiele prijzen in de zomer voor sinaasappelen. Jumbo verhoogt de prijs van 2kg handsinaasappelen in week 28 met 10 cent en matcht de prijs van AH.

Klik hier voor een vergroting

De discount/regio supermarkten en Jumbo rekenen nog altijd 79 eurocent voor een komkommer, AH en PLUS blijven stabiel met 85 cent per komkommer. Hoogvliet heeft weer een flinke aanbieding (-30 eurocent).

Klik hier voor een vergroting

De dalende prijstrend voor trostomaten bij AH en Plus blijft zich voortzetten en daarmee liggen de vaste prijzen voor 500 gram trostomaten dicht bij elkaar, DekaMarkt uitgezonderd. Vomar komt na even afwezigheid weer terug met de laagste vaste prijs van 1,13 euro. De vaste prijs van Dirk is 1,19 euro, maar ze zijn dankzij een forse aanbieding (-80 cent) toch weer de goedkoopste.

Prijs en kwaliteit
Prijsdata zijn afkomstig van Supermarktscanner.nl en gebaseerd op de online prijzen in de webwinkels van Albert Heijn, Jumbo, Plus, DekaMarkt, Dirk en Hoogvliet. De prijs is een gemiddelde, inclusief de promoties. In deze prijsvergelijking zijn herkomst en kwaliteit niet meegenomen. De meeste supermarkten vermelden deze gegevens niet op hun website, Hoogvliet en Jumbo vermelden het land van herkomst. Mogelijk worden in de bovenstaande prijsvergelijking onrijpe avocado's met rijpe vergeleken en Spaanse komkommers met Hollandse.

Voor meer informatie:
www.supermarktscanner.nl