Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Gevaar van biofilm vaak onderschat"

Veel telers zijn dagelijks bezig met het bewaken en verbeteren van hun gietwater. De focus ligt dan vaak op het bestrijden van algen, bacteriën, schimmels en virussen. Logisch, want het niet aanpakken van alg en pathogenen kan voor veel schade aan het gewas zorgen, met omzetverlies tot gevolg.

Ultramins helpt met het effectief bestrijden van algen, pathogenen en virussen door de inzet van USAF™ ultrasone cavitatie zenders. "Onze zenders hebben bij veel telers wereldwijd gezorgd voor een enorme verbetering van hun gietwater en is hét duurzame alternatief voor andere minder effectieve middelen", stelt Robert de Hoo van Ultramins.

Aanpak biofilm
Maar de USAF-zender gaat nóg een stap verder, het pakt ook de biofilm aan, legt hij uit. "In bassins en silo's zal de aanslag aan wanden worden afgebroken. Doordat het water schoner de leidingen in gaat, worden deze ook schoner. Kortom, hoe schoner de waterketen, hoe groter het gemak en minder de zorg!"

Elke teler weet dat biofilm lastig aan te pakken is en vaak alleen met veelvuldig arbeidsintensief schoonmaken verwijderd kan worden. "Helaas niet voor lang, want de biofilm keert geheid terug wanneer biofilm niet voldoende wordt aangepakt. En daar zit het gevaar, want daarmee blijft biofilm een voedingsbodem voor de groei van allerlei pathogenen, zoals Fusarium en Phytium."

Ultramins hoort uit de markt dat steeds meer tuinders overlast ervaren door biofilm en loslatende delen van biofilm. "Wij helpen door de inzet van de zenders telers met het oplossen van dit probleem. De ultrasone cavitatietechnologie vernietigt alle micro-organismen en breekt biofilm af."


Frank Dekker laat de pijp zien

Schone leidingen
Gegarandeerd schone bassins en silo's zonder er verder naar om te kijken, onderhoudsvrij, duurzaam en energiezuinig. Te mooi om waar te zijn? Niet volgens Robert en zijn team en ook telers die hun ervaringen delen, zoals eerder al eens teler Frank Dekker.

"De binnenkant van de pijp was zo schoon, dat ik toch maar even een foto heb gestuurd", deelde hij tijdens zijn teeltwisseling waarbij hij na een ongelukje in een kapotte waterpijp kon kijken. De combinatie van waterstofperoxide met ultrasoon maakte dat de teler geen last meer heeft van biofilm. "De druppelslangen vervangen we tijdens teeltwissels, maar andere leidingen niet. Nu er een stukje stuk ging van een leiding die er al twintig jaar ligt, kon je mooi zien dat het werkt."


Zo goed als nieuw doek in bassin na gebruik van USAF™ zenders

USAF™ is een trademark van Luijkx Ultrasound B.V.

Voor meer informatie:
Ultramins
+31(0) 85 023 10 97
[email protected]
www.ultramins.com