Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hogere opbrengst per m2 met smalle teeltgoten in nieuw mobiel gotensysteem

Het Nieuwe Mobiele Goten Systeem (MGS) van VH Systems heeft als voornaamste doel het verhogen van opbrengst per m², flexibiliteit en efficiëntie voor de telers. Het systeem biedt telers met diverse functies de mogelijkheid de teelt van de gewassen, kropsla < 150 gram en bladsla naar een hoger niveau te tillen, zo valt te lezen in deze eerder in Havecontact gepubliceerde bijdrage.

Eén van de voordelen van het nieuwe MGS is de mogelijkheid om een verhoogde opbrengst per oppervlakte te realiseren door gebruik te maken van zeer smalle teeltgoten. Door het toepassen van innovatieve en geavanceerde technieken, om deze teeltgoten automatisch te verplaatsen, kunnen telers meer gewassen produceren op dezelfde teeltoppervlakte in vergelijk met bestaande systemen. Wat resulteert in een verbeterde winstgevendheid en rendement op investering.

Daarnaast biedt het nieuwe systeem flexibiliteit in diverse teeltwerkzaamheden. Gewassen groeien de gehele teeltcyclus, van zaaien tot oogsten, in dezelfde teeltgoot, waardoor telers hun teeltactiviteiten eenvoudiger kunnen organiseren en beheren. Dit draagt bij aan een gestroomlijnde productie en vermindert de arbeidskosten en -tijd.

Nieuw substraat- en zaaisysteem
Een opvallende innovatie van het nieuwe MGS is het gebruik van een nieuw substraat- en zaaisysteem. Hiermee worden de meerdere teeltgoten tegelijk voorzien van substraat en direct gezaaid. De manier van zaaien is zeer flexibel, nauwkeurig en gebeurt op een veilige manier. Het groeisubstraat is gewikkeld in afbreekbare papieren hoezen wat resulteert in minder gebruik van substraat en een schonere productie.

Door het toepassen van minimaal, maar voldoende, substraat is de teeltgoot zeer smal uitgevoerd. De teeltgoot is zo ontworpen dat er, na het plaatsen van het substraat, voldoende ruimte is voor een goede watertoevoer door de teeltgoot. Ook is deze teeltgoot zo uitgevoerd dat deze niet kan kantelen tijdens het gehele teeltproces. Door de in de groeibanen geïntegreerde Flexible Germination Box en het toepassen van technieken om de teeltgoten tijdens de teelt automatisch wijder te zetten, is het systeem uitermate geschikt voor een grote diversiteit aan gewassen en wordt de teeltoppervlakte zowel in de winter- als in de zomerperiode voor 100% benut.

Ook het oogsten is volledig geautomatiseerd. Meerdere teeltgoten kunnen tegelijkertijd geoogst worden. Hierdoor is er een hoge oogstcapaciteit binnen normale werkuren. Bij gemengd zaaien kunnen gewassen ook gemengd worden verpakt, wat de efficiëntie van het verpakkingsproces verhoogt. Tot slot worden de teeltgoten gewassen, gedroogd en gedesinfecteerd voor de start van een nieuw productieproces, waardoor het Nieuwe MGS een milieuvriendelijke keuze is voor moderne telers die streven naar optimalisatie en succes op lange termijn.

VH Systems is sinds juni 2022 actief.

Voor meer informatie:
VH Systems
[email protected]
www.vhsystems.nl

Publicatiedatum: