Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"We willen vertical farms integreren zodat inwoners daarvan kunnen profiteren"

"We zijn niet alleen bezig met het opzetten van een vertical farms, maar willen tegelijkertijd ook mogelijkheden bieden voor welzijn en werk. Onze projecten hebben niet alleen het doel om ROI te genereren. In plaats daarvan willen we het algehele welzijn verbeteren en zinvol werk bieden," legt Mary Scala uit, medeoprichter van Freight to Plate, een startup in Chicago uit. De start-up richt zich op het versterken van gemeenschappen door middel van duurzame teelt van voedsel als een vorm van welzijn. Haar zus en medeoprichter Jacqueline Scala helpt haar daarbij. Ze is betrokken bij vastgoed en dat komt goed van pas om hun impact op de samenleving te vergroten.

Eén van hun opvallende programma's is de samenwerking met de Stein Learning Gardens in de wijk Auburn Gresham in Chicago. Mary en Jacqueline zorgden voor de financiën van ADM Cares om een project met een container teeltbedrijf op te starten. "Deze samenwerking van publieke en private fondsen is iets wat velen nog niet voor elkaar hebben gekregen", zegt Mary toe. Daarmee wil ze zeggen dat Freight to Plate een belangrijke stap voorwaarts maakt.


Jacqueline en Mary Scala voor het container teeltbedrijf in Chicago's Fulton Market

Op maat gemaakte aanpak per klant
"Bij een nieuwe klant starten we met het uitzoeken om inzicht te krijgen in de behoeften van de gemeenschap. Daarbij maakt het niet uit of het nu om een achterstandswijk of een wellnesscentrum in het hogere segment gaat. We stemmen het teeltsysteem af op die specifieke klant en zorgen ervoor dat het aansluit bij hun gewenste ervaringsresultaten en behoeften," zegt Jacqueline, die het belang van afstemming op strategische integratie benadrukt.

De op maat gemaakte aanpak richt zich op het technische aspect van hun projecten. "We richten ons op systeemintegratie en zorgen ervoor dat alle nieuwe Agtech naadloos wordt geïntegreerd. Het is essentieel dat de techniek soepel werkt, want het is een belangrijk onderdeel van onze service," voegt Jacqueline toe.


De gemeenschappelijke tuin van Stein Learning Gardens en de toekomstige locatie van een container teeltbedrijf.

Bouwen aan succes
De reis van Freight to Plate is niet zonder uitdagingen geweest. "We werden geconfronteerd met talloze uitdagingen in de eerste anderhalf jaar waarin alles draaide om R&D", herinnert Mary zich. "Toch hebben we van één enkel teeltbedrijf een bruisende economische bron gemaakt, Michelinsterrenchefs aangetrokken en gezondheids- en wellnesspartnerschappen geïntegreerd." Dankzij hun standvastige vastberadenheid hebben ze al verschillende projecten in Chicago van de grond gekregen die een positieve invloed hebben op gemeenschappen.

"En dat is nog maar het begin. We hebben een braakliggend terrein in de Southside van Chicago omgetoverd tot een bloeiend economisch centrum. Dit project heeft niet alleen een gemeenschapsgerichte beroepsbevolking ontwikkeld en de infrastructuur van het gebied verbeterd, maar heeft ook de voedselproductie geïntegreerd in het dagelijks leven van de plaatselijke bewoners," deelt Mary trots.


Jacqueline en Mary met een klant op een bouwplaats waarop een container teeltbedrijf moet komen

Pleiten voor partnerschappen en beleid
Een uniek aspect van de groei van Freight to Plate ligt in het vermogen om publieke en private partnerschappen aan te gaan. "We hebben publieke figuren nodig bij onze evenementen om te lobbyen voor subsidies en om onze programma's betaalbaar te maken voor non-profitorganisaties. In Illinois en Cook County verschuift het beleid naar het gebruik van voeding als medicijn. Daarom sluiten we ons aan bij deze initiatieven om gemeenschappen te helpen genezen door betere voeding."

Daaraan toevoegend zegt Mary: "Het is voor ons van cruciaal belang om samen te werken met non-profitorganisaties die in de gemeenschap investeren. We willen onze oplossingen niet alleen opdringen; we willen ze integreren met de gemeenschap en ervoor zorgen dat zij een aandeel hebben in het resultaat."


Een blik in een container teeltbedrijf

Vastgoed als hoeksteen
De zoete mix van Mary's gastvrijheid en ervaring met het opbouwen van start-ups en merkpartnerschappen, en Jacqueline's achtergrond in commercieel vastgoed en bouw, resulteert in een nogal behendig duo. Onderwijs en onroerend goed spelen ook een belangrijke rol in de strategie van Freight to Plate. De medeoprichters organiseren regelmatig evenementen en feesten in de gemeenschap om te pleiten voor hyperlokale voedselsystemen en om in contact te komen met de lokale bevolking. "We staan in de omgeving bekend om onze inspanningen."

Jacqueline benadrukt de focus van 'the Scala' op de integratie van stedelijke landbouw met vastgoedontwikkeling en stedelijke ontwikkeling. "Projectontwikkelaars zijn belangrijke partners omdat ze teeltbedrijven zien als waardevolle voorzieningen die hun eigendommen verbeteren en sociaaleconomische voordelen bieden", legt ze uit. "Wij bieden full-service ondersteuning, van planning tot onderhoud, om het succes van deze integraties te garanderen."

Vooruitkijkend willen de zussen hun impact vergroten door zich te blijven richten op systeemintegratie en nieuwe technologieën te omarmen. "Ons doel is om een holistisch systeem te bieden dat werkt voor elke gemeenschap en hen transformeert door middel van innovatieve tuinbouwoplossingen", zegt Jacqueline.

Mary concludeert: "We zijn een aanwinst voor iedereen die een hyperlokaal voedselsysteem in zijn projecten wil integreren. We zorgen ervoor dat alle tuinbouw de juiste pasvorm heeft en dat het optimaal functioneert waardoor we een cruciale leegte in de markt opvullen."

Voor meer informatie:
Jacqueline Scala, medeoprichter
Mary Scala, medeoprichter
Freight To Plate
[email protected]
[email protected]
www.ftp.farm

Publicatiedatum: