Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe kas voor paprikaproject Armenië op grote hoogte

Op 15 mei 2024 hebben Hakob Azaryan, CEO van Green Solutions en Benjamin Richel, CEO van Richel Group de eerste fase van een vijf ha grote kas ingehuldigd. De kas maakt deel uit van een 30 hectare groot project in de regio Sevan in Armenië. De kas ligt op de 40e breedtegraad en bijna 2000 meter boven zeeniveau. Op deze locatie nabij het Sevanmeer is het vaak zonnig weer met milde zomers.

Klimaat en waterkwaliteit
"Toen we over dit project begonnen na te denken wisten we dat het klimaat en de waterkwaliteit de sleutel tot succes zijn. Het grootste deel van dit land is niet voor teelt gebruikt. Het is een lange weg geweest om meer dan 220 percelen te verkrijgen en meer dan 110 ha land in deze regio te verwerven.

Vanwege de hoge werkloosheid in de regio en ook dankzij de positieve sociale en economische impact van het project kregen we veel steun van de lokale autoriteiten en de regering van Armenië. We hebben met elke bewoner moeten praten om het project uiteindelijk te kunnen starten," herinnert Hakob zich.

Sneeuwbelastbaarheid
De hoogte van de palen van de kas is 6,5 meter en de nokhoogte is 10,3 meter. De kas is 12,8 meter breed en ontworpen om paprika's aan hangende goten te telen. Het dak kan maximaal 80 kg/m² sneeuw aan.

"We hebben voor dit project verschillende potentiële leveranciers overwogen. De Richel Group bewees al snel dat ze meer kunnen bieden dan alleen technologie. Ze zijn een echte partner geweest vanaf de eerste ontwerpfase tot en met de afronding van het project. Ze hebben hier een kantoor met gemotiveerde jonge managers. Davit Tadevosyan en Inessa Gevorgyan slaan een brug tussen Frankrijk en Armenië en coördineren het project," vertelt Hakob.

Green Solutions
Benjamin: "We zijn trots op deze samenwerking. Het project van 30 ha is groot, maar er valt nog iets op. Binnen de samenwerking beschouwen we elkaar als gelijkwaardig. Ik heb er vertrouwen in dat dit project een goede opbrengst zal opleveren met goede kwalitatieve producten. Ik wil Hakob bedanken voor het vertrouwen in onze samenwerking, de indrukwekkende openingsceremonie en zijn gastvrijheid."

Voor meer informatie:
Richel Group
Quartier de la gare
13810 Eygalieres, Frankrijk
Tel: +33 (0) 4 90 95 14 68
[email protected]
www.richel-group.com

Publicatiedatum: