Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Updates CAO voor Uitzendkrachten 2024 en CAO voor Uitzendkrachten 2025

Er zijn belangrijke ontwikkelingen gaande rondom de CAO voor Uitzendkrachten, meldt ABU. De nieuwe tekst van de CAO voor Uitzendkrachten 2024 is nu beschikbaar, en de onderhandelingen voor de CAO voor Uitzendkrachten 2025 zijn in volle gang.

CAO voor Uitzendkrachten 2024
Afgelopen mei is zoals bekend een akkoord bereikt over een nieuwe CAO voor Uitzendkrachten 2024, die loopt van 1 april 2024 tot 6 januari 2025. De gemaakte afspraken zijn nu verwerkt in de definitieve tekst van de cao, die officieel is aangemeld bij het Ministerie van SZW. De tekst is hier te vinden. Het verzoek tot algemeenverbindendverklaring wordt binnenkort ingediend.

CAO voor Uitzendkrachten 2025
In juni zijn de ABU, NBBU en vakbonden gestart met onderhandelingen over de CAO voor Uitzendkrachten 2025. Het hoofdthema is het realiseren van gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden, zoals voorgesteld in het MLT-advies van de SER (2021).

De onderhandelingen, die voor de zomer zijn gestart, worden in september hervat.

Bron: ABU

Publicatiedatum: