Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE marktrapport week 27

Beperkt volume Duitse aardbeien beschikbaar

Duitse aardbeien domineerden in week 27 duidelijk de groothandelsmarkten. De aanvoer uit Nederland, Polen en België was van aanvullende aard.

Het aanbod was over het algemeen enigszins beperkt. Volgens de BLE was de belangstelling soms gunstig. In combinatie met het verminderde aanbod stegen de prijzen dan ook weer. In sommige gevallen werd ook een brede prijsrange vastgesteld, omdat exclusieve partijen schaars waren en voorwaardelijk zwakke partijen alleen met toegekende kortingen konden worden afgezet. Al met al gingen de prijzen eerder omhoog dan omlaag en waren ze duurder voor deze tijd van het seizoen dan in voorgaande jaren.

Er waren echter ook kortingen vanwege de beperkte vraag. In Frankfurt waren Belgische en Nederlandse producten relatief duur in vergelijking met Duitse producten, waardoor hun afzet stagneerde. Er waren ook Belgische Elsanta's met kleine vruchten, die in de maat 20 tot 22 mm nauwelijks in trek waren door hun zure smaak.

Klik hier voor het volledige markt- en prijsrapport.

Sla
Duitse ijsbergsla domineerde, aangevuld met Nederlandse partijen. Er kwamen ook enkele gunstigere Spaanse partijen binnen. Botersla kwam uit Duitsland en België, met Nederland alleen in Keulen en Frankfurt.

Komkommer
Het assortiment komkommers bestond uit Duitse, Nederlandse en Belgische partijen. Berlijn meldde een tekort, waardoor de prijzen stegen. Kortingen waren niet ongewoon op de andere markten, omdat het aanbod iets te groot was voor de vraag.

Tomaten
Belgische en Nederlandse aanvoer domineerde de markt. Alleen cherrytomaten kwamen uit Spanje en Italië en vleestomaten en ronde tomaten uit Polen. Duitse tomaten waren slechts in beperkte volumes beschikbaar, waren relatief duur en daarom vooral interessant voor de speciaalzaken.

Paprika
Aanvoer uit Nederland, Turkije en België vormden de basis van het assortiment. Er was ook af en toe Italiaans, Spaans, Pools en Duits product, maar dit had niet meer dan een aanvullend karakter.

Bron: BLE

Publicatiedatum: