Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"De afzet is niet slecht, maar de aubergines leveren ons geen winst op"

Jean-Pascal Scardigli beschrijft de aubergineafzet op de Franse markt op het hoogtepunt van de oogst als "relatief vlot". De verkoop staat zeker niet stil, maar tegen prijzen die er niet in slagen te stijgen. "Het probleem dit seizoen is dat we geen waarde uit het product kunnen halen. Klanten zijn dit jaar erg veeleisend en er is geen ruimte voor onderhandelingen. Zodra we een beetje proberen te onderhandelen over de prijzen, worden de lijnen geannuleerd of de orders gehalveerd."

"Het geldt eigenlijk voor alle ratatouille-groenten. Ik weet niet of het te maken heeft met het feit dat klanten deze winter veel geld hebben betaald voor geïmporteerde producten en dat proberen goed te maken in het Franse seizoen, of dat het te maken heeft met een probleem met de consumptie vanwege het slechte weer. Maar wat zeker is, is dat wij, de telers, het niet verdienen om prijzen te zien passeren die altijd aan de lage kant zijn". Het getuigt van een "onderwaardering" van een product die op geen enkele manier de "optimale" kwaliteit ervan weerspiegelt, aangezien aubergines niet van hitte houden."

Voor meer informatie:
JP Scardigli et Fils
Tel: +33 (0)6 18 61 11 28 (Frankrijk)
[email protected]

Publicatiedatum: