Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Semillas Fitó sluit succesvol paprikaseizoen in Murcia af

Semillas Fitó heeft zojuist het paprikaseizoen in Murcia afgesloten met een video op YouTube. Dit jaar was het alweer de vijfde editie van promotiecampagne #VitaminateconPimiento van deze veredelaar.

Met #VitaminateconPimiento benadrukt Semillas Fitó de voordelen van de consumptie van paprika's, maar er zijn ook talrijke informatieve momenten gehouden op verschillende veilingen in de regio. Op die manier wil de veredelaar dicht bij de telers staan. Als ludieke actie werd een prijs uitgereikt aan de teler die het juiste gewicht van een doos paprika's kon raden.

Een andere actie was de samenwerking met het gemeentebestuur van Pilar de la Horadada op de Fitness Marathon waar de hardlopers en het publiek werden geïnformeerd over de gezondheidsvoordelen van paprika's.

Nieuwe rassen
In het segment van de rode blokpaprika's stelt de veredelaar Maestral voor, een ras dat al enkele jaren de meest geteelde variëteit is in Murcia vanwege de hoge gemiddelde opbrengst en vroege oogst. Maar dit seizoen vallen ook Nelto en Maestranza op, die gekenmerkt worden door vier goed gemarkeerde, dikke wanden en een intens rode kleur. De opbrengst is hoog en de oogst vindt mooi gespreid plaats. Bovendien hebben beide rassen het pakket aan resistentie tegen echte meeldauw en nematoden waar de telers zo naar vragen.

In het Lamuyosegment springt de variëteit Río Grande eruit. Al meer dan vijf jaar is dit de meest geteelde Lamuyo paprika in Murcia dankzij zijn kwaliteit, hoge opbrengst, goede pack-out en de mogelijkheid om als groene of rode paprika op de markt te worden gebracht. Het ras kan vanaf november worden aangeplant.

Semillas Fitó zal ook in de toekomst paprikarassen blijven veredelen voor de teelt in Murcia, zowel in de kas als buiten.

Voor meer informatie:
Semillas Fitó
Selva de Mar 111
08019 Barcelona (Spanje)
Tel: +34 93 303 63 60
[email protected]
www.semillasfito.es

Publicatiedatum: