Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw courgetteras resistent tegen New Delhi

"Het courgetteras Dharma F1 met resistentie tegen het New Delhi virus (ToLCNDV) is een betrouwbare keuze geworden voor telers", stellen ze bij veredelaar HM.Clause. "Het was ons eerste ras met resistentie tegen het New Delhi virus en het is wijdverbreid in de kassen van Almería voor de vroege teelt. Het wordt zeer gewaardeerd door de coöperaties en handelsbedrijven in de provincie. Seizoen na seizoen adviseren teelttechnici het gebruik ervan voor teelt in zowel de herfst, winter als lente."

"Een van de grote voordelen is de hoge productiviteit, dankzij de groeikracht van de plant. Telers die al voor Dharma F1 hebben gekozen bevestigen dat de teeltcyclus tot vier maanden kan aanhouden. De vruchten zijn zeer recht en hebben een glanzende donkergroene kleur."

"Dharma F1 heeft telers meer dan bewezen dat een hoge productiviteit niet in strijd is met de geweldige weerstand die het biedt tegen een virus als New Delhi. In El Ejido vertelt teler Marco Antonio Pardo dat bij een vriend van hem, die de courgettes half augustus had geplant, een opbrengst van 9 kilo per vierkante meter is behaald. De oogst kon bovendien tot half januari worden volgehouden."

Ook Marco Antonio Pardo zelf heeft het voorbije seizoen gekozen voor Dharma F1 en stelt dat hij het ras komend seizoen opnieuw gaat aanplanten. In het begin van het seizoen bracht hij zijn courgettes naar de veiling, maar na enige tijd besloot hij de groenten te leveren aan een coöperatie in El Ejido. Ook het komende seizoen mag hij de courgettes bij de coöperatie binnenbrengen.

Ook teler Manuel Miranda heeft het volste vertrouwen in Dharma F1. Hij heeft het seizoen gerekt tot zelfs een paar weken geleden, zo rond half juni. De aanplant vond begin maart plaats. "Ik ben vastberaden dit ras komend seizoen opnieuw aan te planten, met zowel aanplant in september als in de lente."

Een ander voordeel van Dharma F1 is volgens Miranda dat de pack-out heel hoog is. "De opbrengst is uitstekend en de kleur valt erg in de smaak bij de handelsbedrijven."

Voor meer informatie:
HM.Clause Ibérica
Paraje La Reserva, 7
04745 La Mojonera (Almería) – Spanje
Tel: +34 950 60 34 00
https://hmclause.com

Publicatiedatum: