Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
lekvrij en vrijwel geheel geurvrij

"Duurzame toepassing voor inzamelen, verwerken en verhandelen van afval uit de AGF-sector"

OrganicTank is een jong en innovatief bedrijf dat zich richt op het duurzaam en schoon inzamelen, verwerken en verhandelen van afval uit de AGF-sector. Hierbij kan gedacht worden aan snijafval of afgekeurde en over-datum partijen groenten en fruit. "Door verwerking in eigen beheer en op de locatie van ontstaan, is opslag van volle en lege bakken die veel ruimte innemen niet meer nodig", vertelt Robert van der Bij.

"Het afval wordt door de verwerker vermoest en vervolgens in de opslagtank gepompt. Door het gebruik van deze tank heeft de klant een buffer waarbij OrganicTank voor tijdige afvoer en duurzame en verantwoorde verwerking van het afval zorgt. De klant merkt er niets van of de tank bijna vol of helemaal leeg is, de manier van verwerken blijft steeds gelijk. De verwerking is hierbij lekvrij en vrijwel geheel geurvrij."

"De inhoud van de tank wordt aan biovergisters aangeboden en deze vergisterinstallaties wekken gas op met het afval, terwijl het restproduct 'digestaat' als voedzame meststof over het land wordt gebracht. Het opgewekte gas kan worden aangeboden aan het aardgasnet of er wordt groene stroom mee opgewekt. Op deze wijze krijgt het afval een nuttige en duurzame toepassing", vertelt Robert. "AGF-bedrijven kunnen dit ook gebruiken in MVO uitingen naar hun klanten.

De werking en het niveau van de tank wordt op afstand gemonitord zodat er gezorgd wordt voor het tijdig legen van de tank en het uitvoeren van onderhoud. OrganicTank beschikt over de benodigde registraties en vergunningen voor het verantwoord afvoeren van het organisch afval.

Voor meer informatie:
Robert van der Bij
OrganicTank BV
+31 6 514 38 185
[email protected]

Publicatiedatum: