Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Ventilatoren en verneveling zorgen voor vocht en verkoeling"

"Er is een groeiend bewustzijn over wat hogedruknevel kan bieden in een glastuinbouwbedrijf. Veel telers hadden aanvankelijk geen hogedruknevelsystemen in hun plannen opgenomen, maar ontdekten later dat extra controle over temperatuur en vochtigheid essentieel is voor hun succes. Hogedruknevelsystemen van FogCo zorgen voor kosteneffectieve koeling en bevochtiging met een systeem dat snel rendement oplevert door verbeterde gezondheid van de planten, vitaliteit, opbrengsten, etc." zegt Justin Graves van FogCo.

FogCo is gevestigd in Chandler, Arizona, en heeft 35 jaar ervaring in hogedruk mist- en vernevelingsoplossingen. Na de start met koelsystemen voor woningen in Arizona, breidde FogCo uit naar agrarische toepassingen en begon met het installeren van oplossingen voor verbeterde vocht- en klimaatbeheersing in zowel kassen als indoorteelt. Vandaag de dag installeert het bedrijf zijn systemen in alle vormen van Controlled Enviroment Agriculture (CEA) van kasteelt op één niveau tot volledig geautomatiseerde vertical farms.

"Onze productlijn is het begin van een nieuwe trend in de tuinbouwsector met bewezen resultaten: de integratie van ventilatoren en vernevelen in één compleet ventilatie- en koelingspakket", zegt Justin. De Revolution bevochtigingsventilator, EC20 mistventilator en kleinere Evolution bevochtigingsventilatoren van het bedrijf zorgen voor een afgestemde luchtstroom achter de mistnozzles. "Dit zorgt ervoor dat het systeem de fijn vernevelde waterdruppels van de ventilator wegvoert voor een groter bereik, snellere verdamping en verbeterde klimaatbeheersing", legt hij uit, eraan toevoegend dat het gebruik van de gepatenteerde geavanceerde technologie microklimaten elimineert die ontstaan door traditionele mistlijnen."

"We zijn op een zeer grote manier overgestapt op teelt in gecontroleerde omgevingen door horizontale luchtstroom en verneveling onder hoge druk te combineren. Dit resulteert in een meer gelijke koeling die zelfs effectief is in gebieden met een hoge luchtvochtigheid waar statische verneveling niet altijd ideaal is."

EC20 nevelventilatoren bij TrueHarvest Farms in Belton, Texas

Feedback van klanten essentieel voor voortdurende optimalisatie
De diverse toepassingen van FogCo's producten worden het best gedemonstreerd door de klantenportefeuille, waaronder enkele grote namen in de sector zoals Driscoll's voor de teelt van zachtfruit en Good Day Farm voor de productie van cannabis.

"Na de installatie werken we nauw samen met klanten om gegevens en feedback te verzamelen om ervoor te zorgen dat het systeem zo effectief en optimaal mogelijk is," legt Justin uit. "We gebruiken deze gegevensverzameling en onze historische ervaring met klanten om onze technologie te innoveren en te verbeteren voor toekomstige klanten."

De afgelopen twee jaar heeft FogCo samengewerkt met Driscoll's om het VPD-beheer in hun fabrieken voor de teelt van zachtfruit te verbeteren. Na uitgebreid testen selecteerde Driscoll's de Revolution luchtbevochtigingsventilator voor hun toepassing, omdat deze van alle geteste systemen de meest consistente VPD-niveaus leverde.

Foto rechts: Revolution

Nauwe samenwerking met Good Day Farm
FogCo heeft samengewerkt met Good Day Farm om de luchtcirculatie in hun cannabisproductie te optimaliseren. Na grondig testen, waarbij de prestaties van de EC20 Max circulatieventilatoren werden vergeleken met die van concurrerende HAF-ventilatoren, kwam Good Day Farm tot de conclusie dat de EC20 Max-ventilatoren de beste keuze waren. Zoals Justin uitlegt, blijkt uit hun gegevens duidelijk dat er minder microklimaten zijn, wat leidt tot een bijna volledige uitroeiing van schimmelproblemen, lagere bladtemperaturen, minder hotspots en een homogenere omgeving na het inzetten van de EC20 Max-ventilatoren van FogCo. Bovendien verlaagt de unieke laagspanningssnelheidsregeling die beschikbaar is voor de EC20 Max-ventilatoren de installatiekosten, bespaart het energie en verlaagt het geluidsniveau in hun faciliteiten.

"Met ons handelsmerk voor het ontwerp van de luchtstroom op gewasniveau creëren we een breder en zachter luchtpatroon dat ontworpen is om meer lucht te verplaatsen bij de optimale windsnelheid voor de transpiratie van planten. Door de samenwerking met onze klanten op het gebied van ventilatorontwerp hebben we superieure opbrengsten voor onze klanten kunnen realiseren."

Foto rechts: EC20 MAX

Voor meer informatie:
FogCo
[email protected]
https://fogco.com/

Publicatiedatum: