DCMR heeft 2023 afgesloten met een positief resultaat van €607.000 euro. Dat bleek in de bijeenkomst van het Algemeen Bestuur op 4 juli waarbij de jaarrekening over 2023 werd vastgesteld.
In de glastuinbouw houdt DCMR onder meer water- en luchtkwaliteit in de gaten. Begin 2024 is de Omgevingswet in werking getreden en daarmee treedt ook het beleid van de provincie Zuid-Holland in werking dat invulling geeft aan het Schone Lucht Akkoord (SLA). Deze SLA-aanpak zal ook breder worden geïmplementeerd. Vanuit het SLA wordt ingezet op het stellen van scherpere emissie-eisen.
Hoewel scherper vergunnen pas in 2024 in het provinciale beleid verankerd zal zijn, is er in 2023 al op ingezet, staat in het jaarverslag. Vanuit toezicht is onder andere ingezet op beter inzicht in de uitstoot van NOx binnen de glastuinbouw. Er moet onder andere in kaart worden gebracht hoeveel warmtekrachtkoppeling-, gas- en stookinstallaties bij de glastuinbouwbedrijven in het DCMR-werkgebied aanwezig zijn.
DCMR ziet de glastuinbouw en veehouderijen als grote veroorzaker van fijnstof. Voor andere sectoren heeft men dat nog niet goed in beeld.
Rijnmond is de gezamenlijke omgevingsdienst van de provincie Zuid-Holland en dertien gemeenten in de regio Rijnmond. Voor de provincie Zeeland werkt DCMR aan de vergunningverlening, toezicht en handhaving op risicovolle bedrijven.