Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse tomatenrassen getest op Spaanse bodem

In El Ejido, in de Zuid-Spaanse provincie Almería, heeft Manier Seeds onlangs een Open Dag georganiseerd in het teken van de strijd tegen het Tomato Brown Rugose Fruit Virus (ToBRFV). De Turkse veredelaar liet meerdere proeven zien met een verscheidenheid aan tomatenrassen. Een divers publiek tekende in, waaronder ook lokale coöperaties en onafhankelijke telers.

De proeven betroffen losse tomaten, trostomaten, roze tomaten en Marmandetomaten. De rassen zijn getest in Turkije en bewijzen zich nu op Spaanse bodem. "De resultaten zijn veelbelovend. De tomaten zijn goed bestand tegen ToBRFV, een virus dat telers wereldwijd voor grote uitdagingen stelt", aldus het team.

"Onze inspanningen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling in Turkije hebben in Spanje echt vruchten afgeworpen", aldus een van de technische experts van Manier Seeds. "De resistentie van onze tomatenrassen tegen ToBRFV is een belangrijk hulpmiddel in de strijd tegen het virus."

"De resistentie is indrukwekkend", zei een vertegenwoordiger van een lokale coöperatie. "We zijn enthousiast over het potentieel van deze rassen voor onze toekomstige oogsten."

Het evenement was niet alleen een gelegenheid om de goede prestaties van deze tomatenrassen te laten zien, maar ook een platform voor dialoog. De deelnemers deelden met elkaar inzichten over allerlei best practices, van efficiënte irrigatiestrategieën tot geïntegreerde gewasbeschermingsstrategieën, allemaal gericht op het duurzaam maximaliseren van de opbrengst.

Manier Seeds is van plan om de proefactiviteiten in Almería uit te breiden, zodat meer telers kunnen profiteren van deze veerkrachtige tomatenrassen. Toekomstige proeven zullen zich blijven richten op het evalueren van de prestaties van deze rassen onder verschillende omgevingsomstandigheden, met een sterke nadruk op ziekteresistentie, kwaliteit en opbrengst.

Voor meer informatie:
Manier Tohumculuk
[email protected]
manierseeds.com

Publicatiedatum: