Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CEA neemt toe in de VS

Van 2009 tot 2019 is in de Verenigde Staten de tuinbouw in een gecontroleerde omgeving (CEA), wat bestaat uit kassen, vertical farming, hydrocultuur, aquaponics en andere gecontroleerde teeltmethoden, met meer dan 100 procent gestegen. In 2009 waren er nog 1.476 bedrijven en in 2019 nog 2.994. De omvang van de productie steeg in dezelfde periode met 56 procent tot 7,86 miljoen ton.

Ongeveer 60 tot 70 procent van de gewassen die in 2009 en 2019 in een gecontroleerde omgeving werden geteeld waren tomaten, sla en komkommers. Daarbij was hydrocultuur de meest gebruikte teeltmethode. In december 2024 worden bijgewerkte gegevens van de USDA, National Agricultural Statistics Service, Census of Horticultural Specialties verwacht. Bovenstaande grafiek is ontleend aan het rapport Economic Research Service report Trends, Insights, and Future Prospects for Production in Controlled Environment Agriculture and Agrivoltaics Systems (januari 2024).

Bron: ers.usda.gov

Publicatiedatum: