Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Realtime monitoren van waterdata ook belangrijk in vertical farming

Ketos heeft onlangs een financieringsronde van €9,26 miljoen afgesloten. Oprichter en CEO Meena Sankaran merkt op dat dit bijzonder is in een periode waarin investeerders steeds minder bereid zijn om te investeren in vertical farming. "We zijn blij dat Ketos groeit ondanks de turbulente markt."


Meena Sankaran

"Sommige regio's en investeerders geloven in vertical farming. Ondanks dat verschillende van onze klanten uit de sector zijn gestapt komen er nog steeds nieuwe investeerders naar ons toe die ons steunen," vertelt Meena.

Ze vertelt wel dat het bedrijf in de toekomst kritischer wordt wat betreft nieuwe vertical farm projecten. "De nieuwe projecten moeten in lijn liggen met de visie van Ketos. Het bedrijf heeft meerdere klanten gecontracteerd met vaak contracten voor vijf jaar. De techniek van Ketos is in de onzekere markt altijd belangrijk gebleven. Het waren vooral de vertical farms die zakelijke uitdagingen moesten oplossen die voor uitdagingen zorgden. De gezonde bedrijven houden het langst stand", legt Meena uit.

Verschillende gewassen, verschillende testnormen
Met Ketos SHIELD kunnen telers meer dan 30 parameters in hun water continu monitoren. De snelheid waarmee de technologie wordt geaccepteerd varieert per gewas. Volgens Meena wordt de techniek niet zo snel gebruikt in vertical farming. Telers zijn niet zo bezig met het monitoren van voedingsoplossingen. Toch heeft Meena gezien dat klanten van Ketos veel omgevingsparameters monitoren en soms wel twee keer per analyses uitvoeren. Meena denkt dat Ketos SHIELD gebruikt kan worden binnen vertical farming en ze hoop dat telers dat ook gaan zien. "We kunnen de kosten verlagen door realtime monitoring en Ketos SHIELD kan daarvoor zorgen," vertelt Meena.

AI
Sinds 2017 gebruikt Ketos AI. Het bedrijf is al meerdere jaren gespecialiseerd in waterintelligentie en -monitoring. Twee jaar geleden testte Ketos het gebruik van AI in amandelen en druiventeelt. Na verloop van tijd gebruikte Ketes satellietbeelden en ontwikkelde modellen voor machine learning om de opbrengst te optimaliseren. Deze kunstmatige intelligentie werd aangepast voor vertical farming en andere sectoren.

Bijkomende ontwikkelingen zijn softwareontwikkelingen en screeningtools voor perfluoralkyl- en polyfluoralkylstoffen (PFAS). Om toekomstige innovaties te stimuleren is Ketos actief op zoek naar partners op het gebied van vertical farming en vollegrondsteelt. "Nutriëntenbeheer zal niet verdwijnen. Waterbeheer blijft belangrijk en kan het beste worden gedaan met behulp van realtime intelligentie en niet door periodieke bemonstering," besluit Meena.

Voor meer informatie:
Meena Sankaran, Oprichter en CEO
Ketos
[email protected]
ketos.co

Publicatiedatum: