Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoek naar rustgewassen in Amerika

Telers zijn altijd op zoek naar manieren om hun opbrengst te behouden of te verhogen en hun gewassen beter bestand te maken tegen plagen, ziekten en hitte. In Florida telen veel telers tomaten. De systemen die ze gebruiken vereisen veel water, voedingsstoffen en gewasbeschermingsmiddelen om plagen en ziekten onder controle te houden. Telers spuiten meestal om plagen en ziekten onder controle te houden. Maar dat werkt niet altijd.

€648.000
Om mogelijkheden te onderzoeken om plagen en ziektes onder controle te houden heeft het USDA National Institute of Food and Agriculture Sarah Strauss, universitair hoofddocent van UF/IFAS, een subsidie van €648.000 toegekend. Ze moet onderzoeken hoe de productiviteit van de bodem verhoogd kan worden. "We onderzoeken hoe we intensieve teeltsystemen efficiënter kunnen maken", vertelt Sarah. "Hoe kunnen we de bodem verbeteren om de druk van ziekten en plagen te verminderen?"

Sarah en haar collega's doen eerst onderzoek naar tomaten omdat die veel worden geteeld in het zuidwesten van Florida. Zij en haar collega's hopen dat hun resultaten gebruikt kunnen worden door telers in het zuidoosten van het land. "We willen ziekten en plagen bestrijden wat zorgt voor een betere productiviteit", vertelt Sarah. Ze is faculteitslid aan het Southwest Florida Research and Education Center in Immokalee. "Hopelijk krijgen telers met onze bevindingen meer controle over de voedingsstoffen die ze gebruiken om hun gewassen te laten groeien. Dat kan de kosten voor telers verlagen. Het idee is dat met een veerkrachtiger systeem de kosten voor de teler dalen."

Rustgewassen
Telers gebruiken zogenaamde rustgewassen wanneer het land braak ligt. Ze verdienen geen geld met deze rustgewassen, maar ze worden gebruikt om de bodem te voeden. Naast andere voordelen kunnen bepaalde rustgewassen, zoals hennep, de kans verkleinen dat aaltjes schade toebrengen aan gewassen. "Rustgewassen kunnen ook de micro-organismen veranderen waardoor gewassen minder meststoffen nodig hebben," vertelt Sarah. "Het veranderen van micro-organismen in de bodem kan helpen om voedingsstoffen beschikbaar te houden voor planten. Rustgewassen kunnen planten beschermen tegen sommige ziekten."

Bron: ifas.ufl.edu

Publicatiedatum: