Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Negen telers in Engeland werken nu met aardbeienrobot

Saga Robotics heeft zijn service voor de robot Thorvald voor het komend seizoen in Engeland uitgebreid. Met nieuwe hubs in Kent, het zuiden en Schotland, is Saga Robotics actief in een vier keer groter gebied dan vorig seizoen. Dat hebben ze gerealiseerd via samenwerking met negen aardbeientelers in heel Groot-Brittannië.

In Kent zijn dat Clock House Farm, Rumwood Green Farm, Hugh Lowe Farms en Chambers Farms. In het zuiden zijn dat de klanten New Forest Fruit Company en The Summer Berry Company. Thorvald werkt in Schotland samen met leden van de Angus Growers Group, LM Porter en East Scryne Farm.

Volgens Sandy Booth, eigenaar van New Forest Fruit Company, zorgt Thorvald ervoor dat er minder gewasbeschermingsmiddelen hoeven gebruikt te worden en dat de opbrengstkwaliteit verbeterd wordt. "De afgelopen jaren hebben we gewerkt aan de integratie van robots in onze aardbeienteelt. We willen met behulp van robots minder chemische gewasbeschermingsmiddelen gebruiken."

Ook Angela Porchez, General Manager bij Angus Growers in Schotland, ziet de potentie van het autonome robotplatform Thorvald. "Met het autonome platform van Thorvald kunnen we vooroplopen op het gebied van land- en tuinbouwinnovatie in Schotland. Deze technologie introduceert nieuwe mogelijkheden in de aardbeienteelt. We zijn de eerste in Schotland die gebruikmaken van dergelijke geavanceerde robottechnologie."

Impact van Thorvald
Het Thorvald-platform van Saga Robotics kan nu bijna één op de tien soorten zachtfruit behandelen en realiseert een reductie van 60-90% in het gewasbeschermingsmiddelengebruik en levert een rendement van 40% van de investering op voor klanten. Eén Thorvald 3-robot absorbeert tijdens zijn productietijd evenveel broeikasgassen als ongeveer 3.000 volwassen bomen. Daardoor wordt er ongeveer 150 ton minder CO₂ uitgestoten.

Winstgevend
Anne Dingstad, CEO van Saga Robotics, benadrukt de voordelen van Thorvald: "Met de robot kunnen we het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen verminderen. Daarnaast kunnen telers hun opbrengst met de robots verhogen."

Next-Generation Thorvald
De robot is ontworpen om de productiviteit en schaalbaarheid te verbeteren en maakt gebruik van intensief UV-C licht om meeldauw te bestrijden. Daardoor zijn er minder chemische gewasbeschermingsmiddelen nodig. Bovendien kan Thorvald 3 data verzamelen en roofmijtverspreiding voorkomen. Het systeem kan ziektes beheren en voorspellingen doen over het gewas.

Voor meer informatie:
Saga Robotics
www.sagarobotics.com

Publicatiedatum: