Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hongarije reserveert 125 mln euro voor ontwikkeling tuinbouw

Het Hongaarse ministerie van Landbouw heeft een aanbesteding van 50 miljard HUF (€125 miljoen) uitgeschreven om de tuinbouwinfrastructuur te verbeteren. Minister István Nagy heeft het initiatief "Steun voor ontwikkelingen na de oogst in verband met kassen en koelopslag" aangekondigd. Dit programma richt zich op het opzetten en verbeteren van kassen, koelopslagunits en groenteopslagunits, evenals de aanschaf van apparatuur voor de verwerking van groenten en fruit.

Deze aanbesteding stimuleert samenwerking tussen grote en kleine telers voor aanzienlijke investeringen in infrastructuurverbetering. De focus ligt op de bouw en renovatie van glazen of foliekassen, koelopslag, bewaring van groenten en fruit, naoogstverwerkingsunits en de aanschaf van nieuwe machines en gereedschappen. Daarnaast richt het initiatief zich op het verbeteren van de energie-efficiëntie.

Minister Nagy verwees naar de vorige steunronde van het Plattelandsontwikkelingsprogramma voor de tuinbouw, waarin 7.300 projecten werden ondersteund met 190 miljard HUF. Dit resulteerde in de ontwikkeling van 800.000 m² kassen en 465.000 vierkante meter foliekassen, wat neerkomt op 1,26 miljoen m² geavanceerde teeltruimte, aangevuld met ongeveer 452.000 m³ koelopslagcapaciteit. De huidige aanbesteding bouwt voort op deze vooruitgang en benadrukt het belang van moderne opslagoplossingen om verliezen na de oogst en voedselverspilling te minimaliseren, terwijl de impact van klimaatverandering op de gewassenteelt wordt beperkt.

Bron: trademagazin.hu

Publicatiedatum: