Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rondleiding bij Australische tomatenopkweker

Alastair McLean was onlangs te gast bij de Nursery & Garden Industry of South Australia voor een rondleiding voor opkwekers door SA Tomato. SA Tomato is een sterk geautomatiseerd opkweekbedrijf in Virginia SA.



Opkwekers uit heel Zuid-Australië kregen de kans om het opkweekbedrijf van dichtbij te bekijken en meer te leren over het hele proces vanaf het selecteren van zaad tot aan het plukken van de tomaten. Peter van SA Tomato legde het proces om een tomaat op te kweken uit.

SA Tomato bestaat sinds 1962. Peter gebruikt moderne technologie en is één van de eerste opkwekers in Australië die tomatenplanten met behulp van hydrocultuur opkweekt. Nadat hij lokale opkwekers had geholpen met het opkweken van tomatenplanten, transformeerde Peter zijn bedrijf in een sterk geautomatiseerde teeltbedrijf. Peter wist dat zijn grootste kostenpost arbeid zou zijn en hij werkte daarom samen met Powerplants voor de modernste technologie uit Europa. Het gaat om automatische apparatuur voor het zaaien, sorteren, steenwolhydratatie, laden, uitzetten, irrigeren, belichting en klimaatregeling. Peter levert nu geënte tomatenplanten aan telers in Australië.

Voor meer informatie:
Powerplants
Tel.: +61 3 8795 7750
[email protected]
www.powerplants.com.au

Publicatiedatum: