Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
John van Ruiten, directeur Naktuinbouw in podcast:

"Ook concurrenten kunnen samenwerken aan de kwaliteit van plantmateriaal"

In de zesde aflevering van de Naktuinbouw Podcast praat John van Ruiten directeur Naktuinbouw, de luisteraars bij over de ontwikkeling van kwaliteitskeuringssystemen. Naktuinbouw wil via deze systemen bedrijven de mogelijkheid bieden om aan de steeds hogere kwaliteiteisen te voldoen. Dit soort systemen zijn in de jaren 80 opgericht en in de loop van de tijd zijn er veel nieuwe gewassen aan toegevoegd. Tegenwoordig zijn deze systemen internationaal.

Concurrerende bedrijven die samenwerken
John vertelt dat het opvallend is dat bedrijven die elkaars grootste concurrent op de markt zijn toch aan deze kwaliteitskeuringssystemen samenwerken. John: "Ook al kun je elkaar klanten af willen snoepen dan nog kun je samen de wens hebben om een gezamenlijke hoge kwaliteit plantmateriaal te hebben. Die bedrijven denken met elkaar na over welke eisen men aan plantmateriaal kan stellen. Het is wel een vrijwillige situatie. Alleen de bedrijven die gemotiveerd samenwerken kunnen gezamenlijk een hogere kwaliteit bereiken. En dat vind ik ook wel prettig, want daardoor kunnen we het systeem sterker maken. Want alleen de bedrijven die daar gemotiveerd aan deelnemen zetten met elkaar zo'n systeem in elkaar."

Verder vertelt John dat Naktuinbouw er naartoe wil werken dat bedrijven zelf de kwaliteit van het plantmateriaal gaat toetsen en waarborgen. "Daarvoor ontwikkelen we zelf toegespitste systemen. Bedrijven kunnen met eigen laboratoria en systemen het plantmateriaal waarborgen. Het is meer en meer nodig om aan de steeds hogere kwaliteitseisen te voldoen."

Luister hier de podcast van Naktuinbouw.

Publicatiedatum: