Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Arie van der Giessen, Village Farms over autonoom telen:

"A.I. is je vriend"

Op GreenTech Amsterdam vertelde Arie van der Giessen, Vice President en Regional Facility Manager van Village Farms, Texas, USA, over zijn ervaringen met autonoom telen. Hij vertelt hoe Crop Controller van Blue Radix helpt om hun teeltstrategie te verbeteren, waardoor hun telers gemoedsrust krijgen en tegelijkertijd de juiste teeltomstandigheden in de kas worden gerealiseerd.

Arie: "Telen vindt 24/7 plaats, het is erg tijdrovend en kost veel tijd van iedereen. Vooral in onze kas in Texas, waar het klimaat erg ingewikkeld is, is dit niet gemakkelijk te onderhouden, de zomers zijn heet, de winters zijn koud. Als onze telers naar huis gaan, willen ze thuis zijn en ontspannen in plaats van de klimaatcomputer controleren, dat heb ik mijn hele leven gedaan. Vooral met je smartphone blijf je ernaar kijken. Telen met Crop Controller is veel relaxter."

De voorspelling geeft rust
Andere voordelen waar hij over spreekt: "Ik denk dat je met behulp van kunstmatige intelligentie een teler sneller en beter kunt opleiden en inwerken. Voorheen kostte het veel tijd om een teler te leren om met de klimaatcomputer te werken en bijvoorbeeld de ventilatie en andere instellingen te veranderen. Ze zien nu een voorspelling van drie dagen vooruit wat er gaat gebeuren, bijvoorbeeld de voorspelling van de ventilatie- en verwarmingsinstellingen. In de grafiek zie je wat er gaat gebeuren. Dit geeft de teler rust, want normaal gesproken moet je bij weersverandering de klimaatcomputer aanpassen, maar nu doet het Blue Radix systeem het zelf. Je volgt gewoon de lijnen van de Crop Controller en voelt je er direct goed bij. Ik kan zien wat er gebeurt en ik vertrouw wat ik zie, omdat het de juiste omstandigheden voor de plant realiseert."

A.I. maakt het leven van een teler makkelijker
"In kas één telen we net even anders dan in kas twee, we kunnen met andere strategieën telen", vertelt Arie. "En ik kan de doelen stellen waarvan ik wil dat het systeem dit stuurt. Sommige telers denken misschien dat ze de controle verliezen door het gebruik van A.I., maar dat is niet waar… A.I. is je vriend. Het helpt je met de strategie, het helpt je met het sturen van de omstandigheden, het maakt het leven zoveel gemakkelijker en helpt ons om ook betere operationele resultaten te behalen."

Afsluitend vertelt Arie de twee belangrijkste redenen waarom hij is begonnen met autonoom telen door Crop Controller. "Het is tegenwoordig moeilijk om teeltexperts te vinden, Crop Controller lost dit op en telers kunnen ook veel meer hectares managen."

Voor meer informatie:
Blue Radix
Tel: +31 6 5343 3839
[email protected]
www.blue-radix.com

Publicatiedatum: