Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse Grupo Agroponiente verwacht volgend seizoen verder te groeien

Na het uitzonderlijke seizoen 22/23 heeft Grupo Agroponiente ook in 23/24 een groei met dubbele cijfers waargemaakt. De afzet van Grupo Agroponiente is voor alle kasgroenten gegroeid, maar vooral voor paprika en komkommer. De vooruitgang wordt ondersteund door efficiënt management, verbetering van de kostenstructuur, een hogere productiviteit en uitbreiding van het areaal, deelt het bedrijf. In 24/25 verwacht Grupo Agroponiente 15% meer volume op de markt te brengen.

"Seizoen 22/23 was historisch voor ons bedrijf, binnen een over het algemeen gunstige context voor de sector", aldus CEO Imanol Almudí. "Maar zoals iedereen weet, is dit een sector waarvan de dynamiek van jaar tot jaar sterk verschilt en in het voorbije seizoen, dat nu ten einde loopt, waren de prijzen niet zo gunstig en was de markt minder levendig. In deze veel complexere context zijn we er echter in geslaagd om efficiënt te werken, de kosten te verlagen, de productiviteit te verhogen en de afzet naar een hoger niveau te tillen. Daarbij hebben we nooit de basis van alles uit het oog verloren, namelijk de telers. De uitdaging is nu om te blijven groeien en onze doelstelling waar te maken om van Grupo Agroponiente het referentiebedrijf in de Zuid-Europese sector te maken."

Bron: esradioalmeria.com

Publicatiedatum: