Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veredeling en productie van hybride groentezaden in Azerbeidzjan

Azərbaijan Toxumçuluq Təsərrüfatı-Gözel Seeds speelt sinds 2019 een hoofdrol in de veredeling van tomaten-, komkommer-, paprika-, watermeloen- en andere groentezaden in Azerbeidzjan. Het doel is om het tuinbouwpotentieel van het land te vergroten en de lokale productdiversiteit te verrijken. Het bedrijf blijft werken aan het verhogen van de productiviteit, duurzaamheid en de smaak van groenten.

"In Azerbeidzjan bevinden zich veel internationale bedrijven in de land- en tuinbouwsector wat leidt tot hevige concurrentie tussen deze bedrijven", vertelt Emrah Böler, Business Development Manager van het bedrijf. "Daarom willen bedrijven gezonde en nieuwe rassen die voldoen aan de normen van zowel de internationale als de binnenlandse markt. De ontwikkeling van nieuwe rassen geeft deze bedrijven een concurrentievoordeel."

Buitenlandse import
Hij vertelt dat hun bedrijf, "Azərbaycan Toxumçuluq Təsərrüfatı"-Gözel Seeds, het enige lokale bedrijf is dat hybride groentezaden produceert in Azerbeidzjan. "Gözel Seeds vermindert de afhankelijkheid van import uit het buitenland en biedt producten aan die geschikt zijn voor het lokale klimaat. We zijn toegankelijker voor Azerbeidzjaanse telers vanwege ons lokaal karakter. Daarnaast begrijpen we hun behoeften beter."

Door nieuwe rassen te introduceren die zijn afgestemd op de regionale omstandigheden, wil Gözel Seeds de concurrentie binnen de sector vergroten. "Bovendien willen we ons door uitbreiding naar de internationale markt profileren als één van de belangrijkste bedrijven in Azerbeidzjan."

Nieuwe locaties
Gözel Seeds heeft zich op internationaal vlak ontwikkeld door veredeling uit te voeren op in totaal zeven hectare land in Azerbeidzjan, Spanje, Turkije en Oezbekistan. Daarnaast versnelde het R&D-studies door te investeren in laboratoria in Turkije. Daar wordt een productontwikkelings- en teststation van 2,5 ha uitgebreid tot 6,5 ha in 2025. Ook in Takshent wordt geïnvesteerd in een nieuw productontwikkelings- en teststation van drie ha.

Gözel Seeds wil in de toekomst in een breder geografisch gebied actief zijn.

Voor meer informatie:
Gözel Seeds
[email protected]
www.gozelseeds.com

Publicatiedatum: