Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote plannen in Canada met Nederlandse technieken

Growing IGF Canada heeft plannen om een kas van 8,5 ha te bouwen in de gemeente Augusta, Ontario in Canada. Om dat te realiseren hebben ze Clariti Strategic Advisors, gevestigd in Toronto, en haar geregistreerde dochteronderneming Clariti Capital Markets gevraagd als strategisch en financieel adviseur.

In de kas wordt de technologie van Dutch Greenhouses geïnstalleerd. "Met deze Nederlandse tuinbouwtechnologie zorgt GrowingAugusta voor een bovengemiddelde opbrengst en minder afval", vertellen medewerkers van het bedrijf.

Tomaten
Het is de bedoeling dat er in de kas in eerste instantie tomaten geteeld gaan worden. Om toekomstige groei mogelijk te maken heeft het bedrijf de mogelijkheid om omgerekend 196 hectare te kopen voor eventuele uitbreiding. "Lokale en regionale overheidsinstanties hebben sterke steun betuigd voor onze plannen met toegang tot de noodzakelijke infrastructuur en nutsvoorzieningen zoals gas, water en elektriciteit. Deze samenwerking moet de uitvoering van het project vergemakkelijken en het succes ervan verzekeren", vertellen woordvoerders van de organisatie.

Marc Zuidhof namens het bedrijf: "Met de ontwikkeling van onze 8,5 hectare grote kas in Augusta willen we laten zien dat we innovatie in de land- en tuinbouw willen stimuleren. Door de integratie van geavanceerde technologie en datagestuurd beheer willen we een efficiëntere teelt bereiken en verspilling minimaliseren.

Benodigde financiering
Het doel is om jaarrond verse tomaten van hoge kwaliteit te leveren aan de Noord-Amerikaanse markt.

Bonnefield Financial, een financieringsmaatschappij voor de land- en tuinbouw, heeft de ontwikkelingen in de Canadese glastuinbouw op de voet gevolgd. Andrea Gruza, Managing Partner bij Bonnefield: "Ontario wordt wereldwijd erkend als een belangrijke Canadese provincie voor de teelt van groenten. Meer investeringen in de glastuinbouw kunnen helpen om de positie van Canada als leider in deze sector te bevorderen en versterken."

Rahul Suri, CEO van Clariti: "We zijn onder de indruk van de technologische expertise van de medewerkers van GrowingAugusta. Ook zijn we onder de indruk hoe teeltpraktijken in Nederland kunnen worden overgebracht naar de Noord-Amerikaanse markt. We kijken ernaar uit om met GrowingAugusta te blijven samenwerken."

Voor meer informatie:
Tommy Lieu, Directeur
Clariti Strategic Advisors Inc.
[email protected]
https://claritiadvisors.com

Publicatiedatum: