Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe kas voor veredeling tomaat en meloen

Veredelingsbedrijf KWS heeft afgelopen maand een nieuw onderzoeks- en veredelingslocatie voor groenten geopend in Uberlândia. Uberlândia ligt in het westelijke deel van de staat Minas Gerais in Brazilië. Het bedrijf richt zich op de veredeling van tomaat, meloen en watermeloen.

De 13 hectare grote locatie omvat magazijnen, kantoren, 3.800 vierkante meter kassen en zeven hectare open veld. Het team van ongeveer 60 mensen bestaat uit onderzoeksexperts, veredelaars en de medewerkers van het teeltbedrijf. Voor de komende jaren is het de bedoeling om ook wat kasruimte toe te voegen voor fytopathologische activiteiten.

"Deze locatie is belangrijk voor de Braziliaanse en Zuid-Amerikaanse groentemarkt. Het is de bedoeling om er nieuwe rassen en hybriden te ontwikkelen die goed zijn aangepast aan tropische en subtropische omstandigheden. Daarmee willen we voldoen aan de toenemende vraag naar groenten met een betere kwaliteit, hogere opbrengst en weerstand tegen de belangrijkste plagen en ziekten", vertelt Ailton Ribeiro, Head of Breeding Latin America bij KWS Vegetables.

"Met deze nieuwe investering van KWS in Uberlândia willen we blijven leveren aan dit tropische en subtropische land", voegt Eduardo Albonico, National Sales Manager Brazil voor KWS Vegetables, toe.

KWS Vegetables, naast de locatie in Uberlândia, een kantoor in Campinas in Brazilië en veredelt gewassen in Petrolina. Petrolina ligt in het noordoosten van Brazilië. Dit is een belangrijk gebied voor meloenenteelt en vandaar uit wordt zowel de binnenlandse markt als de exportmarkten in de VS en Europa bedient. Het klimaat en de bodemgesteldheid maken het mogelijk jaarrond meloenen te telen op deze locatie. In het kantoor in Campinas worden voornamelijk de financiën, de afzet en ontwikkeling geregeld. Ook ondersteunt het kantoor het onderzoeksstation in Uberlândia.

Voor meer informatie:
KWS Vegetables
[email protected]
www.kws.com

Publicatiedatum: