Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Elke 8 meter 1 rij aardbeiplanten extra in nieuwe kas

Kassenbouwer CambridgeHOK heeft voor aardbeienteler Dyson Farming in Lincolnshire een uitbreiding gerealiseerd. Na het afronden van een 6 hectare grote kas op de locatie in 2020 is vorig jaar 4,7 ha aan extra teeltruimte toegevoegd. Nadat het ontwerp was goedgekeurd keerden de bouwers in april 2023 terug naar de locatie en rondden de bouw volgens het afgesproken tijdschema af in december 2023.

Na de uitbreiding is de kas 760 meter lang met 1.456 rijen aardbeien en 1.225.000 aardbeiplanten die elk jaar 1.250 ton aardbeien moet opleveren voor Britse consumenten. Om 15 procent meer teeltruimte te creëren werd een op maat gemaakt hangend, schommelend gootsysteem ontworpen dat een extra rij planten mogelijk maakt op elke acht meter. Een computersysteem regelt de temperatuur in de kas.

Regenwater
Het regenwater wordt van het dak van de kas opgevangen en opgeslagen in een bassin en gebruikt om de planten te irrigeren. De hangende goten, waarop de planten zich bevinden, 'slingeren' van links naar rechts zodat er 15% meer gewas kan worden geteeld. Op de locatie staat ook een pakstation en koelruimte zodat Dyson Farming het fruit zo snel mogelijk kan plukken, koelen, verpakken en het verse fruit aan klanten kan leveren.

Angel Angelov, manager bij Dyson Farming, vertelt dat de expertise van het CambridgeHOK-team voor het succes heeft gezorgd van zowel fase één als fase twee van het project. "De kennis van CambridgeHOK is goed en omdat het een grote groep is, beschikken ze over al die kennis. Het is heel belangrijk om iemand te hebben die verstand heeft van telen zoals het team van CambridgeHOK dat heeft. Bij sommige andere bedrijven draait alles om techniek en structuur. Het is echter ook belangrijk om te weten wat de dagelijkse uitdagingen zijn van de teler als het gaat om het runnen van de kas en de verkoop."

Begrijpen waar de teler naartoe wil
Steve Baker, commercieel directeur bij Dyson Farming: "Uiteindelijk zijn wij telers en telen we gewassen en daar zijn we experts in. Maar we zijn geen experts in het ontwerpen en bouwen van een kas. Wij kunnen wel meedenken over wat het beste werkt vanuit teeltperspectief, maar de expert in het bouwen van de kas en het verkrijgen van de juiste specificaties is CambridgeHOK. Ik denk dat ze begrijpen waar we naartoe willen. De bouwers begrijpen de eisen die we stellen en ze weten welke kwaliteit we verwachten. Niet alleen wat betreft de bouw maar ook over wat er bij een groot project als dit komt kijken. CambridgeHOK snapt dat en daarom hebben we zelden problemen tijdens het bouwproces. Dat is te danken aan de medewerkers en hoe ze dat goed voor elkaar krijgen."

Voor meer informatie:
CambridgeHOK
Tel: +44(0)1430 449440
[email protected]
www.camb ridgehok.co.uk

Publicatiedatum: