Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Diverser microbioom in rucola uit volle grond"

Het belang van het microbioom in de bodem en ook van het menselijke darmmicrobioom worden steeds duidelijker, meldt het CCBT. Het wetenschappelijk onderzoek schakelt een versnelling hoger om ook de relaties tussen beide microbioom-populaties bloot te leggen. In Italië ondervond een onderzoeksgroep vorig jaar dat het microbioom van ready-to-eat rucola uit de volle grond veel diverser was dan rucola uit verticale teelt.

Giacomo Mantegazza en zijn collega's vergeleken de bacteriepopulaties in rucola van traditionele gangbare teelt, geïntegreerde teelt, biologische teelt en verticale teelt.
Het opvallendste resultaat uit deze studie is dat rucola van verticale teelt veel minder levensvatbare bacteriën bevatte dan rucola uit grondteelt, en de populaties verschilden significant van de bacterie-populaties uit grondteelt.

Hier is het onderzoek te bekijken.

Bron: CCBT

Publicatiedatum: