Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Semi-gesloten kas, maar dan van plastic in plaats van glas

Op GreenTech Amsterdam 2024 was een nieuwe semi-gesloten plastic kas te zien. Dit nieuwe model, dat Opticlima heet, biedt volgens J. Huete Greenhouses dezelfde voordelen als semi-gesloten glazen kassen. Dit nieuwe model is echter goedkoper en heeft een snellere terugverdientijd, aldus de Spanjaarden.

Droog en koud klimaat
Deze semi-gesloten plastic kas met speciale apparatuur in de corridor naast de kas wordt gebruikt om de teeltomstandigheden te verbeteren en plagen te voorkomen. Daarbij wordt in landen zowel met een droog als koud klimaat de juiste temperatuur gehandhaafd. Javier Huete: "Het semi-gesloten ontwerp van de Opticlima minimaliseert temperatuurschommelingen en zorgt voor een efficiƫnte verdeling van koeling en verwarming vanuit de aangrenzende corridor. Dit zorgt voor betere resultaten. Daarnaast kunnen in de semi-gesloten plastic behuizing verschillende technieken gebruikt worden. Denk aan klimaatbeheersingssoftware, overdruk om plagen buiten de kas te houden en ventilatie waarvan de snelheid automatisch aangepast wordt."

Koelsystemen
Met Opticlima is een betere koeling van lange kassen mogelijk, volgens de Spanjaarden. "De natte panelen kunnen niet meer dan 40 meter uit elkaar liggen", aldus Javier. "Semi-gesloten plastic kassen zijn een effectieve oplossing voor teelt in elk type klimaat. Het vermogen om klimaatomstandigheden kan namelijk geregeld worden en de CO2 en koeling/verwarming kan gelijkmatig verdeeld worden. De energie-efficiƫntie van ons Opticlima-model maakt deze kassen een goede keuze voor het maximaliseren van de opbrengst van gewassen in uitdagende omgevingen."



Voor meer informatie:
J. Huete Greenhouses
[email protected]
www.jhuete.com

Publicatiedatum: