Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mix voor plantenvitaliteit

In de wereld van planten vormt stress in het gewas één van de grootste uitdagingen. Wanneer een plant stress ervaart, schakelt hij over naar overlevingsmodus, waarbij een reeks biologische reacties in gang wordt gezet. Dit proces resulteert vaak in de afbraak van de eiwitten in de bladeren, waarbij stikstof wordt vrijgegeven aan de wortels in de vorm van nitraten en stikstofgas, zoals ammoniak, in de lucht. De ammoniak in de lucht trekt ongedierte aan en zorgt voor extra problemen in uw kas.

Om de vitaliteit van gewassen te behouden en te verbeteren, introduceert Hortus Supplies International het Hortus NutriBloom Programma. Dit betreft een wekelijkse bespuiting of druppel toepassing van drie afzonderlijke producten gecombineerd, om stress in gewassen tegen te gaan. Het gaat om het trio: Flower Sea Boost, Supramino en Strength. Samen zorgen ze ervoor dat planten groeien en bestand zijn tegen een uitdaging.


Richard Heemskerk en Frank Combee

Flower Sea Boost
Deze premium mix bevat 35% Ascophyllum nodosum zeewierextract. De voedingsstoffen zijn opgelost in zeewierextract, dat bekend staat om zijn anti-stress en groeistimulerende eigenschappen. Het zeewierextract bindt de sporenelementen waardoor hun opname wordt verbeterd. Hierdoor kunnen de planten de voedingsstoffen efficiënter benutten wat bijdraagt aan hun groei en gezondheid.

Supramino
Bevat enzymatisch gehydrolyseerde aminozuren die direct door de plant worden opgenomen. Supramino geeft het gewas energie waarvoor geen fotosynthese nodig is; de aminozuren en vitamines vullen de afgebroken eiwitten volledig aan. Dit resulteert in verbeterde plant- en productkleur, bladeren die efficiënter met licht CO2 en voedingsstoffen omgaan, een fijner en actiever wortelstelsel, verhoogde bloem- en vruchtproductie, en een algeheel gezonder gewas.

Strength
Met een mix van Calcium, Magnesium en Borium krijgt het afweersysteem van de plant een boost. Calcium en Borium werken synergetisch, het verbetert de opname van calcium, dit is een tweewaardig element dat moeilijker is op te nemen vanwege zijn chemische eigenschappen, maar belangrijk voor de cellen. Magnesium bindt stikstof en voorkomt zo de afbraak van eiwitten tijdens een mogelijk stressmoment. Het toepassen van Strength draagt bij aan de verdikking van celwanden, hardere en sterkere bladeren, hogere stressbestendigheid en maakt de plant weerbaarder tegen insecten en schimmels.

Mix
Door Flower Sea Boost, Supramino en Strength te combineren ontstaat een sterk gewas dat waardevolle voedingsstoffen efficiënter kan opnemen, onnodige insecten en schimmels afstoot.

Voordelen

  • Verbeterde opname van voedingsstoffen - Maximaliseer de opname van voedingsstoffen met Bio Chelated Trace Elements (B.C.T.).
  • Verhoogde efficiëntie van voedingsstoffen - Verhoog de opname-efficiëntie van andere voedingsstoffen met Supramino's aminozuren en plantaardige extracten.
  • Versterk de plant - Versterk planten met Ca-Mg-B Bladmeststof.

Tenslotte werkt Supramino als een chelaat, wat ervoor zorgt dat chemie nog efficiënter werkt. Hierdoor kunnen de producten in combinatie met natuurlijke en chemische middelen worden gebruikt. Met een weerbaarder gewas wat minder vatbaar is voor insecten is na verloop van tijd minder chemie nodig.

GreenTech Amsterdam 2024
Hortus Supplies International zal dit jaar voor het eerst aanwezig zijn op GreenTech in Amsterdam van 11-13 juni. Op standnummer 05.612 wordt meer informatie gegeven over onder andere het NutriBloom Programma.

Voor meer informatie:
Hortus Supplies International
Tel: +31 297 524919
[email protected]
www.hsibv.com

Publicatiedatum: