Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe onderzoekskas uitgerust met conventionele én moderne technieken

DLVge ontwerpt samen met verschillende partijen een nieuwe onderzoekskas in het Verenigd Koninkrijk. De onderzoekskas op de campus nabij Norwich is voor het John Innes Centre en gaat de huidige onderzoekskassen voor een groot gedeelte vervangen.

De kas wordt ongeveer 4.000 m² groot en wordt gekoppeld op de omliggende gebouwen. De kas bestaat uit een groot aantal afdelingen, waarbij er tussen de afdelingen verschillende klimaatregimes gehanteerd kunnen worden. Met het ontwerp wordt rekening gehouden met het werkplezier van de onderzoekers en natuurlijk de uniformiteit van de verschillende research afdelingen waardoor de onderzoeken de gewenste resultaten opleveren.

De nieuwe research kas gaat conventionele kastechnieken bevatten, maar is vooral uitgerust met moderne technieken. Zo bevat de kas volledig luchtdicht afgesloten ruimtes met speciale klimaatbeheersingssystemen en wordt de kas speciaal ontworpen om zo zuinig en flexibel mogelijk om te kunnen springen met de energiebronnen. Ook worden speciale materialen gebruikt waardoor er veel energie bespaard wordt. Er wordt een buitenscherm toegepast, waardoor de koelinstallaties minder belast worden. Het directe zonlicht wordt door de scherminstallatie buiten de kas gehouden.

JIC is een onafhankelijk onderzoeksinstituut met een lange geschiedenis. Het onderzoeksinstituut bestaat meer dan 100 jaar en richt zicht op onderzoek en het opleiden van wetenschappers. De campus bevat verschillende soorten kassen, maar ook laboratoria, kantoren en een bibliotheek. Op de site zijn meer dan 800 mensen werkzaam en betrokken bij verschillende soorten onderzoeken op het gebied van plantkunde en microbiologie.

Voor meer informatie:
DLVge
Tel: 31(0)10 462 30 30
[email protected]
www.dlvge.nl

Publicatiedatum: