Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schuifdak voor beschermende en verbeterde teelt

De zomers worden heter, er valt steeds meer neerslag en hagelstenen lijken groter te worden en meer schade te veroorzaken. Klimaatverandering heeft steeds meer invloed op gewassen en het rendement van telers. "Kortere oogstseizoenen, lagere opbrengsten en verminderde productkwaliteit hebben vooral gevolgen voor telers van gewassen in de vollegrond," zegt Richard Vollebregt van Cravo Equipment. Het bedrijf bouwt al meer dan 40 jaar oprolbare deksystemen om een optimaal klimaat te creëren voor zowel hightech- als vollegrondsteelten.

Naast verliezen als gevolg van weersomstandigheden wordt het rendement van telers ook beïnvloed door een dramatische stijging van de inputkosten. Omdat de marktprijzen achterblijven, staat het rendement van telers onder druk.


Avocado's geteeld onder een Flatroof-constructie

Beheersing van het klimaat
Als gevolg hiervan zijn telers steeds meer op zoek naar manieren om hun rendement te verhogen. Ten eerste willen ze hun gewassen beschermen en verliezen voorkomen, omdat de weerpatronen tegenwoordig grilliger zijn. Tegelijkertijd willen ze ook hun winstgevendheid op deze gewassen verbeteren.

"Onze technologie voor het intrekbare dek is op beide gericht," zegt Vollebregt. "Het is niet alleen gericht op het beschermen van het gewas en het stoppen van verliezen door extreme weersomstandigheden, maar het helpt ook om het klimaat nauwkeurig te regelen, waardoor de opbrengst per ha toeneemt." Door het klimaat te beheersen kunnen telers hun oogstseizoenen verlengen, de kwaliteit en opbrengst verbeteren en een hogere prijs voor hun producten krijgen.

Lagere kosten oplossingen
Het beschermen van een gewas en het creëren van een optimaal klimaat vereist een investering. Cravo is zich er terdege van bewust dat de investering in overeenstemming moet zijn met de waarde van de gewassen in de vollegrond. Daarom heeft het bedrijf een set van vier goedkopere producten ontwikkeld die zowel rentabiliteitsproblemen als klimaatproblemen helpen oplossen. De video hieronder bespreekt het eerste van deze vier producten: een standaard plat dekconstructie. Naast het bieden van controle over de teeltomgeving en het verbeteren van de gezondheid van de planten, verkleinen Flat Roof Houses ook de ecologische voetafdruk door een lager water- en elektriciteitsverbruik.

Voor meer informatie:
Richard Vollebregt
Cravo Equipment Ltd
Telefoon: +(1) 519 759 8226 x 215
[email protected]
www.cravo.com

Publicatiedatum: