Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Kans voor CO2-afvang dankzij opmars nieuwe energiebronnen"

"We zien een grote interesse voor onze oplossingen vanuit de Nederlandse en wereldwijde tuinbouwmarkt. Door middel van R&D blijven we ontwikkelen en zijn we erop gericht om op maat gemaakte oplossingen voor elke telers aan te bieden. Ieders kostenplaatje is verschillend. Daarom is het niet altijd vanzelfsprekend dat één oplossing voor de ander werkt," zegt Fred van Veldhoven, Business Development Director bij Skytree. Het bedrijf levert de Direct Air Capture (DAC) oplossing.

"Er is een toenemende behoefte in vertical farming aan CO2-aanvulling in de teelt. Afhankelijk van de geografische locaties van telers zijn er grote verschillen in CO2-gebruik tussen Europa en Noord-Amerika. Dit is gerelateerd aan regionale variaties in energiebronnen en nutsvoorzieningen. Gas wordt nog steeds veel gebruikt. De overstap naar alternatieve energiebronnen zoals e-boilers en warmtepompen biedt een kans voor Skytree's innovatieve CO2-opvangtechnologie."

Afvang voor teelt 'van elke omvang'
Fred licht toe hoe Skytree op maat gemaakte oplossingen aanbiedt. Die komen tegemoet aan de behoeften van vertical farms en kassen van elke vorm of grootte. De Cumulus-eenheid biedt schaalbare oplossingen en genereert 20 kg CO₂ per dag. Daardoor voldoet het aan de CO₂ -behoeften van kleinschalige vertical farms tot grootschalige faciliteiten. "De modulariteit van Cumulus-eenheden maakt flexibele inzet mogelijk in containerformaat vertical farms omgevingen. Daardoor is een optimaal klimaatbeheer mogelijk en CO₂ -gebruik wordt gegarandeerd voor verbeterde gewasgroei."

De Stratus daarentegen biedt een hogere capaciteit van Direct Air Capture (DAC). Dat wordt vaak toegepast bij commerciële kassen vanwege de mogelijkheid om 2500 kg per dag te genereren.

R&D en lopende projecten
Fred benadrukt de voortdurende verbeteringen van het systeem en zijn capaciteit om CO₂ te genereren. Daarbij legt hij uit dat het R&D-proces voornamelijk gericht is op het verbeteren van de efficiëntie. Daarnaast heeft Skytree diverse samenwerkingsverbanden gesloten met producenten zoals Koppert Cress. Daarnaast heeft het proeven uitgevoerd met gespecialiseerde instellingen voor indoor farming, zoals Wageningen University & Research (WUR). Fred: "Binnenkort zullen er enkele implementaties plaatsvinden in Amsterdam en bij andere tuinbouwbedrijven in België en Spanje."

Skytree is op GreenTech te vinden in stand 02.427.

Voor meer informatie:
Fred van Veldhoven, Directeur Business Development
Skytree
Tel: +31 6 3464 2742
[email protected]
www.skytree.eu

Publicatiedatum: