Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Meer dan 1400 planten per uur geclipt"

Met het TomSystem kunnen planten opgebonden worden waarbij geen plastics gebruikt worden. Een gegalvaniseerde metalen clip wordt gebruikt om de plant mechanisch aan een touw te binden. AgroSense is gevestigd in Culiacan, Sinaloa en Mexico. Momenteel is het bedrijf de exclusieve distributeur van het TomSystem in heel Mexico. Juan: "In het TomSystem hebben we een middel gevonden om arbeid in Mexicaanse kassen te minimaliseren. Het is een snelle, ecologische en winstgevende oplossing."

"Kasteelt is arbeidsintensief en arbeidstekorten vormen een uitdaging voor telers. We zien dat vooral Mexicaanse telers in het midden van het land worstelen met een tekort aan arbeidskrachten", vertelt Juan Pablo Saucedo Romero van AgroSense México. Deze Mexicaanse leverancier levert het TomSystem. Dat is een geautomatiseerd tutoringsysteem. "Telers hebben minder personeel nodig. Daarmee neemt de effectiviteit van het personeel toe."


Een operator terwijl hij het TomSystem gebruikt

TomSystem
Juan gelooft dat dit systeem helpt om het tekort aan arbeidskrachten op te lossen. "Het TomSystem vermindert de tijd waarin gewassen worden gebonden. Je kunt dezelfde productiviteit van twee personen bereiken door deze gereedschapskit te gebruiken. We hebben gezien dat telers die het TomSystem gebruiken meer dan 1.400 planten per uur konden clippen. Wanneer je het aantal planten dat in dezelfde tijd wordt gebonden verhoogt, zijn er minder mensen nodig voor deze taak. Hierdoor hebben telers kleinere mensen voor deze taak nodig."

Gereedschap
Daarnaast zet het gereedschap normale arbeid om in gespecialiseerde arbeid binnen twee tot drie weken. De werknemers pikken de activiteit snel op en hebben niet veel training nodig. "Door planten op te binden met een TomSystem wordt er minder gewasschade veroorzaakt dan door handmatig op te binden. Daarnaast wordt het verlies van nieuwe bloemtoppen voorkomen. Verder bevordert het TomSystem de efficiëntie", voegt hij toe.


Deze video laat zien hoe het TomSystem functioneert

Gewasschade en vervuiling verminderen
Juan benadrukt dat het TomSystem geschikt is voor alle middelgrote gewassen zoals paprika's, tomaten, druiven, cherrytomaten, komkommers en aubergines.

Bovendien gebruikt het TomSystem gegalvaniseerde ringen. Dat vermindert het gebruik van plastic en dus de hoeveelheid vervuiling. "De gegalvaniseerde stalen ringen kunnen worden verwerkt met de Bio Chopper. Ze worden verwerkt tot composteerbaar materiaal. "Door het promoten van het TomSystem willen we Mexicaanse telers bereiken die op zoek zijn naar een oplossing voor hun arbeidstekort. We promoten tegelijkertijd ook minder vervuilende technologie."


Het TomSystem gebruikt gegalvaniseerde stalen ringen

Voor meer informatie:
Juan Pablo Saucedo Romero
AgroSense México
Tel (667) 712 69 07
https://agrosensemexico.com

Publicatiedatum: