Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Officiële opening Hortilife Mexico: “Vanuit lokale voorraad leveren”

Tholen - Sinds enkele maanden prijkt het logo van Hortilife op een pand op Terra Park Centenario, in het Mexicaanse Queretaro. Daags voor GreenTech Americas volgt op 11 maart de officiële opening.

“De eerste containers met materialen worden voor de beurs verwacht”, deelt Pieter-Jan Overkamp. Hij zal voor de opening en de beurs naar Mexico gaan en zich tijdelijk bij zijn lokaal gevestigde Nederlandse collega Jordin van Weert voegen. “Ook drie containers met pvc-materialen zijn onderweg.”


Jordin van Weert en Pieter-Jan Overkamp voor de Mexicaanse vestiging

Lokale voorraad
Dankzij de eerste zending kan Hortilife voor de lokale Mexicaanse vestiging een voorraad opbouwen met onder meer acht Vortex nanobubble-units en ook twee irrigatie-units. “We hoorden vaak van klanten dat ze die units graag bij ons afnemen als ze er lokaal al zijn. Export vanuit Nederland duurde hen soms te lang. Daarom zijn we blij nu lokaal units vanuit voorraad te kunnen gaan leveren.”

Naast een voorraad voor watertechniek heeft Hortilife in Mexico straks ook materialen voor de klimaatcomputers van Sercom op voorraad. Met dat bedrijf heeft Hortilife een goede samenwerking, die met de stap naar Mexico ook voortgezet wordt in die markt. De opening van de nieuwe vestiging is onderdeel van de expansie van de toeleverancier op het gebied van tuinbouwtechnologie in Latijns-Amerika.

Lokale service
Op de Mexicaanse markt heeft het van oorsprong in Deventer gevestigde bedrijf al de eerste projecten gerealiseerd. In het oog springt een renovatieproject van 5 hectare voor tomatenteelt in Chihuahua. “Bijzonder is dat we daar ook een bioverbrandingsinstallatie hebben gerealiseerd waarin ze notenschalen verbranden.”

Van oudsher is Hortilife sterk actief geweest in Oost-Europa en in landen zoals Oekraïne. “Daar hebben we veel ervaring opgedaan met hoe je in andere lokaal een serviceapparaat op moet zetten. Dat doen we daar met lokale servicepartners.” Ook in Mexico gaat met lokale partners gewerkt worden, maar collega Jordin is er sinds augustus ook gevestigd. “Hij is volop bezig klanten te bezoeken.”

Met het oog op de toekomst wil men een technische dienst opzetten in Mexico, maar nu is het eerst wachten op de eerste zendingen, op de officiële opening en de beurs. Hortilife zal er te vinden zijn in stand: 656.

Voor meer informatie:
Hortilife BV The Netherlands
[email protected]
https://hortilife.com/

Hortilife Mexico
Terra Park Centenario 80 E
Paseo Centenario del Ejército Mexicano 76269
Santiago de Querétaro, Queretaro, México
+52 442 571 4631
[email protected]