Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
virtuele zaadjes zaaien in het collectieve bewustzijn

Internationale "Fascination of Plants Day’

De European Plant Science Organisation (EPSO) organiseert in 2024 de zevende editie van Fascination of Plants Day (FoPD). EPSO – waar WUR ook bij is aangesloten - roept iedereen die zich met groenten, fruit en planten(kunde) bezighoudt op om zich rond 18 mei 2024 aan te sluiten bij deze viering van de plantenwereld.

Voor diegenen die een evenement of activiteit willen organiseren, staat hieronder meer informatie. Ook geĂ¯nteresseerden die een activiteit willen koppelen aan Fascination of Plants Day vinden hieronder meer informatie.

Fascination of Plants Day heeft als doel het blijvende belang van de plantenwetenschap onder de aandacht brengen. EPSO wil met de dag virtuele zaadjes zaaien in het collectieve bewustzijn, waarbij de nadruk wordt gelegd op de cruciale rol van de plantenwetenschap bij het vormgeven van het heden en de toekomst van de wereld. Daarbij is aandacht voor voedselzekerheid, ecologische duurzaamheid, biodiversiteit, menselijke gezondheid, enz.

Tijdens de laatste editie van Fascination of Plants Day in 2022 werden meer dan 800 evenementen in meer dan 50 landen georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan rondleidingen, congressen of tentoonstellingen. Een deel van deze activiteiten stond op zichzelf en vond op een ander moment plaats, maar de organisatie legde in de communicatie richting deelnemers wel een link naar Fascination of Plants Day en meldde de activiteit ook aan bij EPSO.

Kijk hier voor meer informatie om een evenement of activiteit te organiseren of een activiteit te koppelen aan Fascination of Plants Day.

Voor meer informatie:
Fascination of Plant Days
[email protected]

Publicatiedatum: