Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Komkommerteelt met geothermie in Italië

Het Italiaanse Fri El Green House blijft investeren. Vanaf februari zal het teeltbedrijf twee soorten komkommers beschikbaar hebben: snackkomkommers en lange komkommers. "En in 2024 zullen we onze geothermische installatie activeren. In totaal hebben we acht geothermische putten om volledig energie-onafhankelijk te worden", zegt CEO Florian Gostner.

Het kasareaal van Fri-El Green House in Ostellato (Ferrara) is 30 hectare groot.

Naast het geothermische energieproject is 20 hectare bedekt met zonnepanelen en is er een systeem voor regenwateropvang en
-opslag. Op teeltgebied zal de introductie van twee soorten komkommers nieuwe keuzes bieden aan klanten in Italië, Oostenrijk, Duitsland en andere Centraal-Europese landen.

"Snackkomkommers zijn in het buitenland populair, terwijl ze in Italië nog niet zo bekend zijn. Toch verwachten we een hoge vraag. Ze zullen worden verkocht in trays van 250g en sommige supermarktketens die met ons werken, denken al aan programma's met dit product", zegt verkoopmanager Davide D'Ignoto.

De lange komkommers hebben een gewicht van 350-400g. "Deze komkommers willen we los verkopen, zonder verpakking. We zijn er immers zeker van dat we met een adequate logistiek komkommers aan de verkooppunten kunnen leveren met de geschikte houdbaarheid."

Meerdere maanden per jaar worden de lange komkommers in Italië geïmporteerd uit Spanje en Nederland. Het doel van Fri-El Green House is om deze afhankelijkheid te verminderen. Daartoe zal het een deel van het areaal van 30 hectare in Ostellato benutten, waar vooral tomaten worden geteeld.

Wat tomaten betreft, zegt Gostner dat alle product in trays zal worden verpakt met het oog op het verminderen van de voedselverspilling. De bescherming die de verpakking biedt, houdt de kwaliteit hoog, verlengt de houdbaarheid en vermindert verspilling. En als de trays in de reguliere recyclingstroom worden gebracht, is er geen impact op het milieu."

Voor meer informatie:
H2ORTO
Via delle Serre 1
44020 Ostellato (Ferrara) - Italië
Tel: +39 (0)533 57411
www.h2orto.it

Publicatiedatum: